Gde otići na izlet u blizini Beograda i Novog Sada?

Nedavno smo na Instagramu sproveli jednu anketicu i pitali ljude da predlože koje su destinacije dobre za izlet, a da su u blizini Novog Sada ili Beograda. Pored toga smo i mi dali neke od predloga šta je to dobro u blizini našeg grada, Novog Sada, a da nije jako daleko, da ne mora da se vozi više od sat, sat i po vremena.

Fruška gora, negde u blizini Letenke

Počećemo sa našim predlozima, a predloge naših Insta drugara ćemo da priložimo u vidu slika, pa šta vam bude interesantno dalje pretražujte i uputite se tamo da proverite. Obavezno nam javite kako vam se čine predlozi kad se vratite sa destinacija ili ako ste već bili javite vaše utiske. 🙂

Na ova dva dugmeta ostavljamo vam konkretno ponude za izlete iz Beograda i Novog Sada

Ako ipak odlučite da ostanete više dana ovde možete pronaći i smeštaj:

Koviljski rit

Predlog 1. U okviru ovog predloga vezaćemo nekih par destinacija koje su nama zanimljive, a mogu da se obiđu u jednom danu iz Novoig Sada, ali i iz Beograda. Na nekih sat vremena od Novog Sada nalazi se mesto Bač koje ima jednu simpatičnu, ne tako turistički eksploatisanu tvrđavu. Do tamo je dovoljno sat, a i tamo vam ne treba više od toga. Nakon toga možete do Bačke Palanke i Tikvare, a ako je leto i dug dan onda je naš predlog da nastavite do Iloka, ali ponesite pasoš obavezno. U Iloku imate takođe tvrđavu, i još par zanimljivosti pored i za njih vam ne treba puno vremena, pa nakon toga možete na graničnom prelazu Neštin da uđete u Srbiju i Fruškom gorom da nastavite do jezera Moharač. Ambijent je fenomenalan, nema puno posetilaca i odlično je ako želite malo da se osamite ili da sa svojim društvom budete jedini. Ne moramo da vas podsećamo da smeće spakujete u kese, nakon roštiljanja i ponesete ga sa sobom u grad i bacite u neki kontejner. Uvek volimo kad nas dočeka čista šuma, livada, obala i zato je i ostavimo takvu i dižimo svest da to i drugi rade.

Tvrđava u Baču

Dalje možete prema Vrdniku pa preko Venca ili Rakovca do grada. Usput ako planirate da spavate negde i pretvorite ovo umesto u izlet u nekih dva dana ili ako se kratko zadržavate na nekim mestima onda možete posetiti i Bešenovačko jezero, Vrdnik ili neki od fruškogorskih manastira.

Jezero Moharač

U blizini Novog Sada možete i zakazati neku organizovanu turu ili izlet, a ovo su neke od opcija:

Predlog 2. U ovom slučaju smo krenuli na drugu stranu, na istok, bar mi koji smo iz Novog Sada. Prvo mesto u kome smo napravili pauzu je Kovilj i do njega možete autoputem stići jako brzo. Tamo imate manastir, koviljski rit koji je prelep iako se šetate tuda, vozite čamcem ili ste došli na pecanje. Lep ambijent da provedete par sati, a ako ogladnite tu je i jedna poznata koviljska kafana, Na kraj sveta (nije reklama).

Nakon toga se možete uputiti ka Titelu, mesto gde se nalazi ušće Begeja u Tisu, a sa titelskog brega puca pogled na okolinu. Dok dolazite do Titela od Kovilja vozićete se uz jedan prilično zanimljiv krajolik, gde su brdašca sa jedne strane, a sa druge pašnjaci sa kravama, kozama, ovcama i poneki stari đeram. Jedan takav je nakon skretanja za selo Lok, kad nastavite ka Titelu. Videćete i na slici.

Ono što još možemo da preporučimo kad ste ovde jestu Carska bara i etno selo Tiganjica (isto nije reklama). Na Carskoj bari imate pešačke ture i vožnju čamcem i ako imate sreće da se formira grupa možete sa vode videti mnogo toga.

Posle ovoga bilo bi šteta ne svratiti u Zrenjanin jer je tu. Zrenjanin je lep banatski grad i uvek je prijatan za šetnju, razgledanje i fotografisanje.

Pogled sa titelskog brega na ušće Begeja u Tisu

Predlog 3. Daćemo još dva predloga, pa idemo na Instagram predloge koje smo dobili. Sremska Mitrovica je blizu, pa izlet možete započeti obilaskom grada i Sirmijuma i jutarnjom kaficom ili doručkom, a nastaviti u Zasavici gde možete ručati, obići rezervat prirode, peške ili čamcem i provesti jedno lepo popodne u prirodi. Ako imate vremena i ne ostajete dugo, možete nastaviti dalje za etno selo Stanišić koje se nalazi u blizini Bijeljine. Mesto je zaista lepo i živopisno i odlično sa beg od svakodnevice. Možete šetati pored jezera i obilaziti kućice u selu. Pogledajte na mapi šta još usput ima zanimljivo i šta možete uklopiti.

Sa ovog izleta jedino smo uspeli da nadjemo fotke iz etno sela Stanišić

Predlog broj 4. Ovaj predlog je jako blizu, na Fruškoj gori u mestu Borkovac, pored Rume možete otići na spa i uživati i banjanju (nije reklama, ali je preporuka, naročito kad je napolju sneg). Ovde imate lep park, Brokovačko i Pavlovačko jezero i nekoliko nekih vinskih podruma. Tu je i Ruma, koju možete uklopiti i u gornju turu.

U blizini Beograda takođe možete i zakazati neku organizovanu turu ili izlet, a ovo su neke od opcija:

2 komentara

  1. Super post. Bilo bi fino kad bi ih bilo vise. Recimo u blizini drugih gradova kao sto su Nis, Negotin, Uzice, Vrsac…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *