Kako povoljno putovati i gde naći avio karte?

Gde da nađem povoljnu avio kartu? Nikako mi ne polazi za rukom, mislim da me neko mulja. E često ovako neko pitanje i konstataciju srećemo na mrežama. Mi smo u par navrata pisali i pričali o tome, a ponovićemo i ovde. Prvo treba da budete fleksibilni po pitanju datuma, zatim mesta odakle idete i na koje letite, kao i malo ograničite prtljag. Sigurno će neki da se pitaju: “Kako sad da putujem povoljno a ne znam ni gde ću?”. Ako imate tu slobodu fleksibilnosti onda su vam opcije povoljnih letova bezgranične, a opet i ako nemate, nije smak sveta i tada možete pronaći povoljne avio karte. Ono što je najbitnije jeste to da znate gde tražiti avio karte i zato pored pretrage koju imate ovde kod nas na sajtu i na stranici Pronađi let i smeštaj delimo još jednu koju u poslednje vreme često koristimo, a ona pruža određenu dozu fleksibilnosti i izbacuje već u startu ispod neke povoljne opcije kao predloge. 

Najbolji savet za pronalazak povoljnih avio karata

Da biste pronašli najpovoljniju kartu najbolje je da uradite poređenje na nekoliko pretraga, a mi to najčešće radimo na ove dve koje ostavljamo ovde. Ranije smo koristili i SkyScanner ali u poslednje vreme na njihovim rezultatima pretrage izađu jedne, a kada kreneš u proces kupovine ispadnu dosta veće cene.

Pretraga avio karata

Krećemo sa pretragom avio karata koja je pogodna za sve nas fleksibilne koji volimo da istražujemo i gledamo šta povoljno će da iskrsne i nije nam toliko važno gde ćemo. Ova pretraga pruža dosta nekih dobrih opcija. Od mogućnosti da stavite da želite da letite iz Beograda na primer, do bilo gde (anywhere), pa da stavite opciju da li želite u jednom pravcu ili povratnu avio kartu, da datum kada vam je odlazni let bude u rasponu od 1. do 20. januara na primer, a povratak od 5. do 25. Tu su i mogućnosti da birate koju klasu želite i koliko osoba, kao i izbor valute i prtljaga.

Ovu pretragu ćete veoma lako shvatiti, samo je potrebno kada dodajete neku opciju, bilo to datum, povratnu avio kartu ili u onu u jednom pravcu, da kliknete na dugme DONE.

Pored ove pretrage koju smo ubacili ispod tu je i ovaj sajt sa koga je ista preuzeta i koji je odličan jer pruža još neke opcije.

 

Druga opcija za pronalaženje povoljnih avio karata

Takođe je tu i pretraga karata na koju ste do sada navikli kod nas ima je na početnoj i na gore pomenutoj stranici. Ona u odnosu na prethodnu ima samo jednu manu, a to je što treba da znate kada i odakle želite da idete i ona je više za one koji imaju tačne datume. Ova pretraga poredi nekoliko sajtova za prodaju avio karata kao i sajtove avio kompanija i daje najbolju cenu u tom trenutku. Ovde isto možete korz filtere pronaći direktne letove, avio karte koje se kupuju na sajtu avio kompanija ili samo na određenom sajtu za prodaju karata. Svi sajtovi na koje vas redirektuje pretraga su pouzdani, a mi savetujemo da pre kupovine karata na njima napravite nalog i budete ulogobani.

Ako ne možete da nađete povoljnu avio kartu za te dane kada želite možda postoji za druge ili ako ne možete pronaći povoljnu avio kartu iz Beograda možda je ima iz Niša, Sofije, Budimpešte ili nekog od aerodroma u regionu.

Pogledajte i kod nas na stranici Avio karte predloge nekih avio karata koje smo ranije objavili, pa možda možete da dobijete predstavu kojim su one danima bile i vidite da li su još uvek aktuelne.

Mi savetujemo svakako fleksibilnost i verujemo da ćete ispod prve pretrage pronaći neki od predloga koji vam odgovara.