O Nama

Mi smo Ivana i Goran, bračni par koji putuje zajedno svetom od 2011.

Nakon nekoliko povoljnih putovanja koje smo realizovali za sebe, krenuli smo da pričamo ljudima u okruženju o tome kako povoljno mogu da se iskombinuju i shvatili da je to još uvek nepoznanica. Tada, 2017. iz potrebe da što više ljudi sazna da može da se putuje povoljno smo odlučili da napravimo sajt jeftino putuj i odmah paralelno sa njim i društvene mreže.

Naša mislija je da vas pokrenemo da putujete i olakšamo vam u tome i najdraže nam je kada nam se javite i kažete da ste zahvaljujući našim objavama otputovali i uštedeli.

To nas pokreće da sve ove godine budemo aktivni i ovde gotovo svakodnevno objavljujemo konkretne informacije i predloge o povoljnim letovima, gde otići, kao i druge popuste i specijalne ponude. Pored toga ovde možete naći vodiče, savete kako se spakovati, kupiti avio kartu, pronaći prevoz, rešiti internet na putu.

Na našem sajtu možete pretraživati letove i smeštaj na strani Proađi let i Smeštaj, ali i detaljno korak po korak videti kako samostalno organizovati putovanje, a za to je dovoljno dobro iščitati samo početnu stranu. Gledamo da iz dana u dan unapređujemo sajt tako što dodajemo nove stvari i olakšavamo vam snalaženje na istom.

Mi nismo agencija i ne organizujemo putovanja, mi sadržajem na sajtu i mrežama pomažemo ljudima da se lakše organizuju i da otputuju.

Nikada nismo imali ambicije da otvaramo turističku agenciju. Znamo iz pitanja da bi mnogi voleli to jer delimo dobre i povoljne ponude, ali kada bi krenuli sa agencijom to više ne bi moglo biti tako iz razloga što agencije imaju mnogo veće troškove i nemaju računicu da posluju tako. Iako nekad zbog dobrih kontakata i partnera agencije imaju i povoljnije ponude nego da se sami organizujete mi nemamo želju da poslujemo kao agencija ili agenti za putovanja. Naša specijantost su informacije koje delimo i to da vas pokrenemo na putovanje.

Nagrade

  • 2019. – TOP 50 najbolje online stvari iz Srbije po izboru PC Press-a za sajt
  • 2022. – TOP 50 najbolje online stvari iz Srbije po izboru PC Press-a za Instagram profil
  • 2023. Turistički Cvet u kategoriji influenser/bloger za doprinos turizmu u Srbiji

 

Mediji o nama

Hvala svim medijima koji su nam se javili da prenesu našu priču i što su bili naši saveznici u širenju ideje da može da se putuje povoljno i nadamo se da smo zajedno pokrenuli bar nekog da krene da putuje, istražuje i živi svoje istinske snove. Uvek smo gledali da se odazovemo na gostovanja i damo intervju, mada se nekada zbog puta, obaveza i formata emisije nismo uklapali.

Kako je sve krenulo i koji medija su preneli našu priču?

Kako nas putovanja pokreću, i sve ovo na mrežama i sajtu radimo iz srca, mnogi mediji su to prepoznali, zvali nas na gostovanja u emisije i objavljivali intervjue.

Cela ideja našeg sajta je potekla od toga da svoja saznanja podelimo sa drugima. Želeli smo da i drugi vide da im za putovanja ne treba mnogo novca i odlučili da objavljujemo konkretne informacije o cenama, sa kog aerodroma i kada mogu da odlete na neku destinaciju. Očekivali smo nekako da ćete svi vi, kojima je to zanimljivo, deliti naše postove na društvenim mrežama i preporučivati prijateljima, što se i ispoistavilo kao tačno, ali nismo očekivali da će mediji prenositi te informacije.

To je ono što nas je prijatno iznenadilo još kada nas je na početku kontaktirala Ljubica iz Noizz-a.

Nakon par godina, naš rad je i krunisan nagradom PC Press-a za Top 50 najboljih online stvari 2019. godine u Srbiji.

Nekim medijima je skrenulo pažnju naše ime i ono što smo uradili 2019. godine, a to je da uzmemo neplaćeno od 3 meseca i sa dva ranca i kartom u jednom pravcu odemo u Aziju. Neki su bili zainteresovani da prenesu priču o kamperu, kada smo 2021. prepravili kombi u kampera. Nas je u jednom trenutku pokrenulo to da izađemo iz formata od 9 do 5, da spojimo strast i posao i tako je došlo do svega ovoga.

Nakon Noizz-a koji tekst možete pročitati ovde, krenuli su pozivi RTV-a i gostovanje u nekoliko emisija i priloga za Novosadske razglednice i Jutarnji program, zatim emisija Život online.

Priče sa dušom i Nenad Blagojević su zaslužni za to što nam se javilo mnogo medija posle i što su neki od njih preneli njegovu priču. Nenad je pokretač i prve priče o jeftinim letovima, ali i druge o putovanju kamperom. Blic je preneo Nenadov tekst sa malo pompeznijim naslovom, a njihov tekst pročitajte ovde.

Nova S – jutarnji program Probudi se sa Danilom i Jovanom. Nama jedno od dražih i prijatnijih gostovanja je upravo na Novoj S. Hvala Danilu i Jovani, a i ekipi i organizatorima koji su bili tu, na ovom linku možete pogledati prilog.
Na Novoj S smo imali još jedno drago gostovanje u emisiji Među Nama gde smo sa Danilom pričali o Pakistanu, Omanu ali i drugim zanimljivim destinacijama. Takođe tu je i ovo poslednje gostovanje u jutarnjem programu Pokreni se gde smo pričali o letovanju 2024. i destinacijama i njega možete videti ovde.
Pored toga tu su i ova dva intervjua za portal Nova S i možete ih čitati na linku ovde i ovde.

Nova HR – Provjereno. Bilo nam je veliko zadovoljstvo što su nas pozvali iz ekipe Nova Hr i time potvrdili da je ova naša priča intreresantna na prostorima bivše Jugoslavije. Oni su potegli put Srbije, da se nađu sa nama na Kopaoniku i naprave prilog o životu i putovanju kamperom. Celu emisiju možete pogledati na ovom linku.

Ultra magazin. Kada smo kod bivše Juge, jedan drag intervju smo dali za Ultra.ba.

RTS 1 – jutarnji program nedeljom je bilo zanimljivo gostovanje zato što je bilo prvo uživo. Bilo nam je veoma zabavno i neočekivano. Ceo snimak možete pogledati ovde.

Volimo i podkaste jer tada imamo prilike da ispričamo dosta toga i bilo nam je zadovoljstvo da gostujemo u PC Pressu, Analogiji, TutorUp i Dive in Podcast.

TV Prva – Exploziv. Tijana Nikolić nas je pozvala da gostujemo u Eksplozivu i to je još jedan totalno drugačiji format sličan onom Provjereno. Pored Eksluziva gostovanje u 150 minuta će nam ostati u lepom sećanju.

Hrvatski portal 24sata.hr je preneo kako izgleda jedan naš dan u kombiju kroz video, a nakon toga i u članku.

021 – Radio 021 i istoimeni portal. Gostovali smo kod Copeta u jutarnjem programu na radiju 021 dva puta, a šta smo tamo pričali prvi put možete pročitati na ovom linku.

Kurir je spakovao par priča o nama, sve na osnovu naših objava, za koje nismo dali intervju ali ispalo je kao da jesmo. Iako ne podržavamo mnoge stvari koje rade hvala im na interesovanju i širenju priče i plasiranju jednog lepog sadržaja svojim čitaocima. Ovde je priča iz kampera pa je možete pročitati.

Negde na početku našeg rada dobili smo poziv i od Jelene sa novosadskog Oradia da dođemo u njenu emisiju u okviru jutarnjeg programa i pričamo jeftinim putovanjima, a tu emisiju možete poslušati klikom OVDE. Oradio je imao i jedan intervju koji možete čitati ovde.

Novosadski Dnevnik je takođe preneo našu priču o putovanjima, kako u štampanom izdanju tako i na portalu.

Nekon što je video o tome kako povoljno otići na Maldive doživeo bum dosta medija se zainteresovalo da prenesu priču, a između ostalih i Blic Žena. Posle tog usledilo je još nekoliko tekstova za njih i hvala im na širenju priče. Ovo su linkovi ka tekstovima ukoliko želite da ih pročitate Povoljno na Maldive, Vodič plaža u Grčkoj, Tri najjeftinije države, Putovanje kamperom.

Tu je takođe i nekoliko tekstova za portal Nova.rs u kojima smo pričali Uzbekistanu, Dubaiju i još nekim destinacijama i cakama kako da prođete povoljno na putovanjima.

Magazin Sensa nam je veoma drag intervju jer smo pored putovanja izneli i svoju neku životnu filozofiju, a nažalost ima ga samo u štampanom izdanju (jun 2022.).

Za portal i YouTube kanal 24sedam.rs smo dali intervju i snimili emisiju koju možete pogledati na ovom linku.

Tu su bila i razna radijska gostovanja od kojih bismo izdvojili Radio Beograd 202 i gostovanje kod Ksenije Radović u emisiji, dva puta u emisiji Peta strana sveta kod Irine Samopjan na radiju Novi Sad, kao i u emisiji kod Aleksandra Filipovića u emisiji Čuvar Noći.

Za portal RTV-a smo snimili ovaj audio intervju.

Za časopis Balkan Travel smo dali intervju na temu kampovanja u nacionalnim parkovima.

Još jedna draga i nesvakidašnja emisija je i Nedeljom na RTV-u kod Marine Buljovčić.

Tu su još neki portali za koje smo dali intervju, a neki su preneli i vesti drugih medija. Neki od njih su svetplus.eu, telegraf.rs, luftika, b92 putovanja, unaworld, N1info, Somborportal i drugi koji su preneli priču drugih medija.

Naša zajednica

Hvala i svima vama koji ste uz nas ovde na sajtu ali i na mrežama. Što ste prepoznali naš trud i zalaganje i volju i želju da radimo i budemo prisutni u svetu putovanja sve ove godine i što nam dajete podršku kroz interakcije sa nama na mrežama i reagovanjem na naš sadržaj. Ako nas do sada još niste zapratili na mrežama savetujemo da to uradite, jer na Instagramu gotovo svakodnevno delimo priče sa putovanja i koristan sadržaj koji vam pomaže da otputujete. Tu je i naš YouTube na kome smo povremeno aktivni, kao i TikTok. Pored mreža tu je i naša Viber zajednica gde delimo informacije o povoljnim letovima, specijalnim ponudama i druge korisne stvari za putovanja.