20 predloga za vikend u Srbiji i okolini

U ovom tekstu predložićemo vam neke od zanimljivih lokacija u Srbiji i okolini koje možete posetiti tokom vikenda ili ukoliko imate više dana možete i spojiti neke od njih u jedno malo duže putovanje.

Kako da provedete više od 3 meseca na putu, ako radite, bez da uzimate slobodne dane ili godišnji?

Često pitanje koje nas mnogi pitaju je kako toliko putujemo. Kada odgovorimo da su nam poslovi online onda konstatuju kako je to zbog toga. Zapravo i nije samo zbog toga, jer smo putovali i kada smo bili zaposleni i radili od 9 do 17. Mi smo se kombinovali, slobodni dani, godišnji, vikendi… U jednom trenutku smo shvatili da možemo da provedemo više od tri meseca na putu iako radimo. Kako?

Imamo 52 nedelje u godini i kada bi svakog vikenda otišli negde bili bi više od 3 meseca na putu. Znamo da to nije moguće uklopiti u cugu, osim ako pobegnete iz kancelarije uz neplaćeno kao mi 2019. godine, ali je barem moguće imati svaki vikend drugačiji. Naravno ako to dozvoljavaju finansije i ako vam je posao takav da je vikend slobodan ili da imate dva vezana slobodna dana. Ovo možete ostvariti i provesti jedan vikend u Trebinju, drugi na Paliću, treći na Staroj Planini…

Mi delimo sa vama nekoliko predloga za putovanja gde možete otići i provesti savršeni vikend. Pored predloga nekih mesta na koja možete otići samostalno svojim autom tu su i predlozi organizovanih vikend putovanja u Srbiji i okolini gde možete ići i obezbeđenim prevozom. 

Neke od predloga delimo ovde prvi put, a o nekima smo pisali i imamo vodiče koji će vam pomoći u putovanju. U tekstu ćemo linkovati vodiče i neke zanimljive, organizovane ture na koje možete ići.

 1. Zlatarsko jezero, Nova Varoš, Zlatar, Uvac, Sjenica mogu biti dobar predlog za vikend putovanje. 
 2. Istočna Srbija i obilazak tvrđava Ram, Golubac, Fetislam u Kladovu, odlazak na Đerdap  može biti druga opcija, a malo detaljnije o tome je ovde. 
 3. Stara planina je naš biser i ovo je ono što možete podeliti i na par vikenda, kao uostalom i prva dva predloga, a i za ovu lokaciju imamo malo detaljniji vodič ovde.
 4. Vikend na Zlatiboru je nešto za šta se mnogi odlučuju najčešće. Ako je vama dosta Zlatibora i mislite da je uništen znajte da on pruža mnogo nepoznatih lokacija koja su netaknuta i možete i njih staviti na listu, a i o tome smo pisali već.
 5. Divčibare i cela planina Maljen su idealni za vikend beg i još je dobro što su i brzo i lako dostupne.
 6. Palić je uvek dobra opcija za vikend putovanje i naravno Subotica, a kada ste tamo Segedin i Morahalom banja mogu upotpuniti ponudu.
 7. Novi Sad i Petrovaradinska tvrđava, odlazak u neki od muzeja, galeriju Matice srpske, poseta Sremskih Karlovaca i neke vinarije mogu biti neki od predloga ako niste iz ovog grada i želite da ga posetite. 
 8. Fruška gora i fruškogorski manastiri mogu biti poseban vikend. Predlažemo da budete stacionirani u Vrdniku i obiđete i zapadnu stranu Fruške gore. Na ovaj izlet možete ići samostalno, a ima i dobrih organizovanih tura pa to pogledajte OVDE.
 9. Tara i Zaovinsko jezero, Šarganska osmica, Drvengrad i Višegrad.
 10. Trebinje i manastir Tvrdoš, ako niste bili će vas oduševiti.
 11. Spa vikend je idealno opuštajuće putovanje i širom Srbije imamo brojne banje, a mi predlažemo Prolom, Lukovsku, Vrnjačku, Koviljaču… 
 12. Ovčarsko-kablarska klisura, Čačak, Guča i ceo ovaj kraj mogu biti dobar predlog za vikend putovanje.
 13. Vršački breg, Deliblatska peščara i Zagajička brda.
 14. Zrenjanin, Titel, Lok, Titelski breg, Carska bara.
 15. Zasavica, Sremska Mitrovica i Sirmijum mogu biti zanimljici za vikend putovanje.
 16. Temišvar i Arad
 17. Niš i Sićevačka klisura
 18. Planinu Rtanj i Gamzigrad možete uklopiti u jednoj turi.
 19. Sokobanja je veoma popularno mesto kod naših turista, a ovde možete uklopiti aktivan i opuštajući odmor. Spa u nekom od hotela, recimo u Suncu, a nemojte propustiti i odlazak do vodopada Ripaljka i do Soko Grada
 20. Manastiri Studenica i Žiča, tvrđava Maglič i Kraljevo.

Mogli bismo ovako do sutra da nabrajamo i sigurni smo da bismo uklopili i neko putovanje avionom do neke zanimljive vikend destinacije, ali za to ćemo vam ostaviti opciju da samostalno nađete ili preporučiti da nas pratite na viber grupi gde delimo neke zanimljive predloge šta obići. 

Ako niste vozač, nemate auto ili vam se ne vozi delimo sa vama i predloge za nekoliko zanimljivih vikend putovanja na koje možete otići u organizaciji agencije i gde imate obezbeđen i prevoz i noćenje. 

Vikend u banjama u Mađarskoj

Poseta Drvengrada i Šarganske osmice sa noćenjem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *