Predlog za izlete iz Beograda

Svakog vikenda ista priča, mogli bismo negde, a ne znamo gde i tako prođe subota prepodne u dogovorima, pa onda ni u nedelju ne odemo nigde. Ako vam ovo zvuči poznato onda definitivno preporučujemo da se isplanirate ranije, a mi vam dajemo neke od predloga gde na izlete možete u 2024. godini. Zato ćemo u ovom tekstu sa vama da podelimo nekoliko mesta u blizini Beograda koja su odlična za izlet, ali i dati konkretne predloge za neka mesta na koja možete iako nemate auto. Sačuvajte negde ovaj post, jer će vam poslužiti kao inspiracija za neki naredni vikend da ne lupate glavu i razmišljate gde biste.

Već smo imali jedan blog post Gde otići na izlet u blizini Beograda i Novog Sada ali smo želeli da odvojimo ovo s obzirom da su neke stvari blizu Beograda i brzo dostupne, a nisu tako blizu Novom Sadu i obrnuto, a i kako bi dodatno predložili i opcije za ture koje su organizovane iz Beograda i za koje vam ne treba auto.

Krenimo prvo sa mestima za izlete u okolini Beograda na koja možete otići samostalno svojim autom:

  • Kovilj, koviljski rit i manastir.
  • Titel, Titelski breg, Carska bara, Ečka i dvorac tamo, Zrenjanin
  • Deliblatska peščara i Zagajička brda
  • Obedska bara
  • Sremska Mitrovica, Sirmium i Zasavica
  • Smederevska i Ramska tvrđava
  • Petrovaradinska tvrđava, Novi Sad i Fruška gora i fruškogorski manastiri i izletišta mogu biti odlični za izlet iz Beograda, a do ovde možete i busom i vozom
  • Avala i Kosmaj su uvek dobra opcija kao i Košutnjak
  • Divčibare s obzirom na to da se sada brzo stiže mogu biti dobra opcija za izlet tokom jednog dužeg prolećnog i letnjeg dana.

Ova lista je dugačka i mogli bi se proširiti na još mnogo zanimljivih lokacija, pa ćemo pored ovih predloga dodati i ove konkretne izlete koje organizuju lokalne agencije i koje će vam naročito biti značajne ako nemate prevoz, niste vozač ili ne želite da vozite iz nekog razloga. Klikom na dugme ispod videćete te organizovane izlete.

Iako agencije imaju izlete na neke destinacije kao što su Trst, Trebinje, Mostar i ostali udaljeniji gradovi, mi predlažemo mesta za izlet koja nisu duže od 3 do 4 sata vožnje od Beograda. 

Ako vas interesuju i malo duža vikend putovanja tačnije ona koja podrazumevaju noćenje tu su i ova vikend putovanja u Srbiji i regionu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *