Promena politike prtljaga u Ryanair-u za letove od 1. novembra

Low cost avio kompanije imaju svoja pravila i ograničenja na koja smo se već navikli. Jedno od dobrih pogodnosti kod Ryanair-a koje smo voleli i zbog kog smo ih često koristili je bio i prtljag, odnosno mogućnost da ponesemo dve torbe, jedan kofer 55x40x20 i ranac za laptop. U poslednjih par godina smo dosta leteli sa njima baš zbog ove mogućnosti.

Nažalost, od 1. novembra uvode novu politiku vezanu za prtljag čime ukidaju dosadašnjih 55x40x20 i SADA dozvoljavaju samo jednu torbu od 40x20x25cm po najnižoj ceni bez doplate (najniža cena koja stoji na sajtu). Ukoliko želite da ponesete i taj dodatni kofer težnine do 10kg (i dalje mora da stane u pregradu iznad sedišta, a nigde nisu naveli dimenzije) moraćete da doplatite priority koji košta od 6-8€ po pravcu, što za povratnu kartu iznosi 12-16€, a ako imate let sa presedanjem ili idete na neka kružna putovanja onda sami izračunajte.

Sve detalje za novu politiku možete pogledati na sajtu avio kompanije

Za razliku od WizzAir-a koji je prošle godine proširio svoj ručni prtljag, Ryanair je primenio neku drugačiju politiku i smanjio ga. Da li će im ovo koristiti ili će ih oštetiti sami će proceniti, a mi samo znamo da ćemo se više truditi da vijamo letove nekih drugih avio kompanija i to objavljujemo u budućnosti.

 

12 komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *