6 saveta kako da uštedite prilikom rezervacije smeštaja?

Svi vole popuste i dodatne uštede, bilo da ciljaju na hotel sa 5 zvezdica ili na hostel. Ako vam nije stalo da uštedite onda ovo nije post za vas 😉

Ako želite da uštedite prilikom rezervacije smeštaja, nastavite sa čitanjem, jer delimo sa vama 7 saveta za dodatnu uštedu.

Prvo da napomenemo da se zarad te uštede nećete odreći nekog svog komfora. Ne morate da idete u nižu smeštajnu kategoriju nego što ste inače navikli, mada u nekim slučajevima morate pristati na mali kompromis po pitanju lokacije. To svakako nije uvek slučaj.

1. Naša pretraga – upoređivanje cene sa više sajtova i izbacivanje najpovoljnije

Ovo je nešto što mnogi znaju, ali nije loše ponoviti. Kada tražite smeštaj prva stvar koju treba da uradite jeste da uporedite cenu istog smeštaja na više sajtova. Često je neki smeštaj jeftiniji na Agodi, nego na Bookingu i obrnuto. U nekim državama ili delovima država se smeštajni kapaciteti više oglašavaju na nekim lokalnim sajtovima i slaba je ponuda na booking-u i airbnb-u. Zato treba istražiti malo.

Mi preporučujemo da koristite našu pretragu za smeštaj, jer će vam često izbaciti baš te neke lokalne sajtove i sajtove koji nisu toliko popularni ali nude povoljniji smeštaj. Naša pretraga radi na principu upoređivanja cena sa različitih sajtova, pa daje najpovoljniju. Takođe kod nas na pretrazi možete sortirati da vam izađu prvo cene koje su na popustu. To stoji sa leve strane u sidebar-u gde su i drugi parametri za sortiranje.


Kako da se sortira po popustu

Kod nas pretraga ne izbacuje cene sa booking.com pa smo zato ubacili i opciju da možete naći smeštaj i tamo. Ona se nalazi na skoro svim stranama sa desne strane. Pa kad pogledate na pretrazi i nađete smeštaj koji vam odgovara proverite i na booking.com da li na linku ili u formi sa desne strane.


Mesto gde se nalazi Booking.com forma

2. Direktan kontakt nekog iz željenog smeštaja

Nekada, kada izbegnete neke od popularnih sajtova za rezervaciju smeštaja i direktno kontaktirate nekog iz tog smeštaju gde želite da idete može se desiti da ćete jeftinije proći. Nekada će se desiti da cena čak bude i veća, ali nije na odmet probati.

3. Ako često putujete i rezervišete preko booking.com

Ako često putujete Booking.com vas prebaci na Genius account i nakon toga imate popuste na mnogobrojne smeštaje. Nekada popusti budu zaista dobri i po 30%, pa i više. Ako koristite aplikaciju na telefonu možete zatražiti sa Genius nalogom da se prijavite ili odjavite ranije 2 sata. Genius account je zaista dobar način za njih da im ostanete lojalni i da stalno tamo rezervišete, a za vas da dobijate popuste.

4. Nemojte se vezivati za lokaciju

Smeštaj u centru grada nekada zna da bude dosta skuplji od onog na periferiji ili od nekog na samo 2-3km od centra. Raspitajte se kakav je kvart, kakva je veza (gradski prevoz) sa centrom grada, parking i sve što vas interesuje i to vam može doneti dodatnu uštedu.

Ako smo vam zadržali pažnju da čitate do ovde, a nije bilo dugačko onda ćete videti i 6. i 7. najvažniji savet, koji smo i sami nedavno, pre neka 3 putovanja otkrili i uštedeli i za četvrto 🙂

5. Rezervišite 2-3 dana pred putovanje ili u toku putovanja

Ako mnogo ranije rezervišete smeštaj cene mogu da budu dosta više. Ako rezervišete smeštaj neposredno pred put cene budu dosta niže. Takođe je dobra opcija ako idete na više dana, a nije vam teško da se cimate, da rezervišete smeštaj za prva 2-3 dana, a onda da u tom smeštaju nađete novi za naredne dane. Isto tako možete sa nekim iz tog smeštaja da vidite koja bi bila cena ako ostajete još, pod uslovom da vam se svideo smeštaj i da je slobodan. Zatražite popust. Ništa vas ne košta da pitate, a možete biti na dobitku.

Na primer nedavno kada smo išli u Moskvu, 2 dana pred put smo tražili smeštaj. Bilo je neverovatno puno smeštajnih kapaciteta, u cenovnom rangu od 100 do nekih 230€ za 5 noći za dvoje da je bilo teško odlučiti se. Čak je bilo i hotela sa 4 zvezdice sa dobrom ocenom i komentarima čija je redovna cena inače bila duplo veća. To je bilo 2-3 dana pred put. Mi smo rezervisali smeštaj za prve dve noći, dan pred put i odlučili da za sledeće tri nađemo neki drugi smeštaj na nekom od booking sajtova. To smo uradili druge večeri u Moskvi. Našli smo neki novi hotel sa 3 zvezdice koji nam je lokacijski odgovarao i koji je bio snižen za 40%. Putopis iz Moskve možete pročitati ovde.

6. Prekinite proces rezervacije i sačekajte popust

Ako krenete u proces rezervacije i napustite ga, može se desiti da vam stigne email sa ponudom za popust. Ovo nije opcija na koju možete da računate kao nešto redovno, ali nije na odmet da probate ako imate vremena. Sačekajte do 24 sata, pa ako vam se niko ne javi, rezervišite ili taj (ako je ostao) ili neki drugi smeštaj. Mi smo čuli za nekoliko ovakvih slučajeva koji su se desili na Agodi. Ako imate vremena i niste se vezali za neki smeštaj, onda sačekajte i malo rizikujte. Ko reskira profitira 😉

Možda ćete reći “Da, ovo je sve super ali ja moram da rezervišem par meseci unapred da bih dobio vizu”. U tom slučaju rezervišite neki smeštaj, koji može da se otkaže nakon što vam odobre vizu, pa onda na tenane nađite smeštaj u kojem ćete i boraviti i koji je na popustu.

Ovde možete pretražiti i uporediti smeštaj

4 komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *