Ovo su najbolji načini za kretanje između gradova u bilo kojoj državi

Kako stići između pojedinih gradova je jedno od čestih pitanjima koja dobijamo i ovo su samo neka od njih:

  • Kako da stignem od Bazela do Kolmara?
  • Kako najlakše od Bergama da dođem do Milana?
  • Letim za Malme i hoću do Kopenhagena. Kako najpovoljnije?

Ovo su samo neka od pitanja i zato na njih u ovom tekstu dajemo odgovor. Za kretanje između gradova unutar neke države u koju putujete ili između dve države postoji mnogo načina. Tu su vozovi, busevi, iznajmljeni auto, brodovi, avioni, stopiranje, BlaBla car i privatne ture autom… U današnjem postu želimo da objedinimo nekoliko njih, koji su najpopularniji, pa ćemo krenuti redom od onoga što koristimo najčešće.

Pretraga za vozove, buseve, brodove, avione…

Najbolji način za pretragu prevoza između gradova, naročito po Evropi, je Omio jer na ovom sajtu, odnosno pretrazi možete pronaći voz, autobus, avion, brod. Ako na primer idete od Talina u Estoniji do Helsinkija u Finskoj najbolja opcija vam je verovatno brod i sigurno će vam ta opcija na sajtu Omio izaći prva. Ako idete od Bazela i tog aerodroma do Kolmara Voz će vam biti najbolja opcija. Ovde ispod ostavljamo i opciju za pretragu, pa kada putujete negde možete lako imati uvid u sve opcije.

Sličan Omiou je i 12go koji je recimo odličan ako idete u Aziju. Zato i njega ostavljamo kao opciju, pa za prevoz između gradova možete koristiti i ovu pretragu. 

Ove dve opcije koje smo ostavili gore su definitivno najbolje za pretragu prevoza, kako biste videli koja su prevozna sredstva dostupne između dva grada, koje su najpovoljnije, najbrže i odaberete onu koja vam odgovara.

Pretraga letova

Kao što već znate kod nas na sajtu ima i opcija za pretragu letova, na strani nađi let i smeštaj, ali i ovde u tekstu ostavljamo brži način da dođete do pretrage. Pisali smo mnogo puta već o njoj, ona poredi cene na sajtovima avio kompanija, kao i sjtovima za prodaju avio karata i daje najniže cene i svi sajtovi su pouzdani, a mi svakako savetujemo da budete registrovani prilikom kupovine karata. 

Autobuski prevoz

Ako vam je bus najbolja opcija i volite da se na taj način krećete, onda je tu FlixBus kao jedan od najboljih načina za autobuski prevoz naročito po Evropi, ali i nekim u drugim delovima sveta. Dosta autobusa Flixa, saradnika, tako da je mreža veoma razvijena, pa možete stići iz Srbije do Budimpešte, Zagreba, Ljubljane, ali i mnogih drugih evropskih gradova. 

Auto koji smo iznajmljivali u Portugalu

Iznajmljivanje auta

Neko ipak više preferira da ima auto i slobodu za kretanje od mesta do mesta. Nama je ovo u nekim državama bila najbolja opcija i na taj način smo upoznali pored gradova i neka sela, videli prirodne lepote koje su usput i možemo potvrditi da je to stvarno dobra opcija. Iznajmljivanje auta je negde povoljno, negde je dosta skupo, pa je tako najjeftinije što smo našli bilo 5€ na Tenerifima, mada kada smo mi bili iznajmljivali smo za 15€, dok je na Siciliji to bilo 40€ i to bez osiguranja. Na Siciliji smo se na krjau oslonili na voz. U Portugalu smo plaćali 20€ i tada smo imali priliku da upoznamo neka nestvarna portugalska sela i manje gradove, kao što su Tomar, Koimbra, Gimaraeš i Braga, pa nam je iznajmljivanje auta bila najbolja opcija. Ostavljamo vam i ove dve opcije za iznajmljivanje auta, jednu gore na linku i ispod pretragu, sa opcijama nekih cena na Tenerifima, ali vi ako izaberete željeni grad možete videti rezultate pretrage za više detalja. Bilo koje prevozno sredstvo da birate ovaj post će vam biti od koristi. 

Privatne ture autom

Ako želite malo luksuza, komfora, a nekada i najbrži i najbezbedniji način da stignete onda je tu auto. Ako je veća grupa možete iznajmiti i kombi i sve to naći na pretrazi na sajtu GetTransfer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *