Kako ušedeti na izletima i turama i kako naći one nesvakidašnje?

Kada putujete na neku destinaciju uvek je pitanje šta obići u okolini. Ono šta treba obići je sastavni deo neke destinacije i dešava se da ako se ne istraži dobro, da se propusti nešto veoma bitno i zanimljivo. Kako se mi pripremamo za putovanje i šta radimo jeste da konsultujemo Google, Chat GPT i vidimo sadržaj kod domaćih i stranih kolega blogera koju su bili pre nas tamo i vidimo šta oni preporučuju. 

Kako uštedeti na izletima i turama?

Često su izleti i ture povoljniji ako ih rezervišete i uplatite online, a mi ćemo u ovom postu podeliti linkove za neke sajtove na kojima možete to uraditi. 

Mesto gde tražimo inspiraciju za izlete, ture, a takođe i uplaćujemo iste je GetYourGuide. Ovde smo našli neke od veoma zanimljivih i nesvakidašnjih tura, koje ne možete pronaći baš bilo gde. Izdvojili bismo neke od tura i izleta na nekoliko destinacije koje su popularne kod naših turista. 

Ture i izleti na nekim od popularnih destinacija

Malta

Maltu će vam biti veoma interesantno da obiđete na jedan jedinstven način, a to je džipovima.

Barselona

Definitivno najpopularnija i najčešće posećena u Barseloni je čuvena bazilika Sagrada Familia

Rim

Rim pruža mnogo toga, sve atrakcije idu jedna za drugom i veoma brzo se stigne peške, ali iskustvo da obiđete Rim sa vespom i to u grupi je jedinstveno.

Kolmar

Kolmar samostalno možete lako i brzo obići, za svega jedan dan, ali ako biste do nekih obližnjih sela najbolja opcija je jedna ovakva tura

Pariz

Krstarenje Senom će vam ptužiti jednu drugačiju perspektivu i sliku grada

Madrid

Madrid ćete obići lako za 3 dana i upoznati bitne stvari, ali mi savetujemo da i jedan dan odvojite za Toledo, ali i Segoviu, a za to preporučujemo ovu turu

Lisabon

Lisabon pruža toliko toga, zanimljivu hranu, atrakcije, iskustva i treba ga osetiti šetajući, upijajući, ali i na jednoj ovakvoj turi gde ćete obići neka okolna mesta kao što su Sintra i najzapadnija tačka na kopnenom delu Evrope, Kabo de Roka.

Porto

Nama je ovaj grad legao više od Lisabona, toliko toga lepog i zanimljivog za videti, da ne znamo šta bismo pre preporučili. Ako imate auto možete sve, ali ako dolazite avionom, ne biste se cimali prevozom, ni iznajmljivali auto nemojte propustiti Bragu i Gimaraeš.

Atina

Atinu ako planirate nemojte propustiti da obiđete najznačajnije stvari u ovom gradu, a to možete na turi za koju ostavljamo baner i link ispod

Budimpešta

Jedan od najlepših gradova na toku Dunava predlažemo da upoznate i na krstarenju ovom rekom

Beč

Ako imate dovoljno vremena u Beču i otišli biste malo dalje, da upoznate i nešto drugo, a nemate auto onda predlažemo ovu turu

Berlin

Berlin takođe možete upoznati sa vode i ova tura je dobra opcija za to

Ako biste da putujete na bilo koju destinaciju širom sveta ili vam ovi predlozi za izlete i ture ne odgovaraju možete pogledati ovde koje su opcije.

Sajtovi gde možete kupiti karte za muzej i atrakcije

Pored ovih tura i izleta, na sledećim sajtovima možete i kupiti ulaznice za muzeje i druge atrakcije, a sajtovi Tiquets i Musement mogu da vam posluže i kao inspiracija i informacija o muzejima i ponudi na nekoj destinaciji. 

Online kupovina ulaznica nam obezbeđuje termin, naročito kada se prodaje ograničen broj karata, za neko dešavanje, bilo izložba, muzejska postavka ili poseta nekoj atrakciji i takođe često možete proći povoljnije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *