Uzbekistan (Samarkand) 130€ – povratna avio karta iz Beograda i Sarajeva

Nakon našeg putovanja u Uzbekistan mnogo vas se na Instagramu zainteresovalo za ovu destinaciju, a neki su nam javili da su već i kupili karte. Još od onda obećavamo da ćemo sa vama podeliti kako možete povoljno da stignete i sada smo našli nekoliko kombinacija i termina. Izdvajamo vam najpovoljniji koji je 130€, a u pitanju je let u terminu od 17 – 27. septembra do Abu Dabija iz Beograda, a nakon toga iz Abu Dabija letite za Samarkad 18. i vraćate se 25. Najskuplja varijanta je 153€ za povratnu avio kartu. Ovo je dobra opcija da spojite posetu Uzbekistanu i Emiratima.

Samarkand

Detalji za povratne avio karte:

U pitanju je WizzAir preko Abu Dabija. Kako Wizz ne prodaje spojene karte morate uzeti odvojenu kartu do Abu Dabija i posle do Samarkanda ili Taškenta.

Mnogi čitaju recenzije, vide da Wizz otkazuje letove, pa se boje da kupe karte. Dešava se i to, nije da nije tačno, ali nama se, za sve ove godine koliko letimo ovom avio kompanijom nije nikada desilo, jedino su par kasnili letovi. Ipak ne prepuštamo sve slučaju, pa ako već imamo presedanje, a nemamo vezani let, onda gledamo da imamo dovoljno vremena između dva leta, ako se desi kašnjenje i zato savetujemo da i vi tako uradite, da u odlasku i povratku iskoristite za posetu Abu Dabija i/ili Dubaija.

Danas smo našli više termina u septembru po ovoj cenu za letove iz Beograda, ali do Abu Dabija možete stići povoljno i iz Sarajeva, dok do Samarkanda i Taškenta imate uvek povoljnih karata.

Beograd – Abu Dabi termini odlaska i povratka:

Ako se odlučite da idete iz Sarajeva tokom celog septembra možete povratne avio karte naći za oko 80€, a ovo su neki od termina.

Sarajevo – Abu Dabi – Sarajevo

Abu Dabi – Samarkand – Abu Dabi

Ovde ćemo ostaviti termine od Beograda do Abu Dabija i iz Abu Dabija do Samarkanda. Takođe predlažemo i da ako imate dovoljno dana u Uzbekistanu obiđete i Taškent, pa se odatle možete vratiti nazad za Abu Dabi, a evo i nekih predloga za povratak iz Taškenta.

Taškent – Abu Dabi u jednom pravcu

Smeštaj u Uzbekistanu

U Uzbekistanu smo bili smešteni po manjim hotelima i gostinskim kućama, koje su bile veoma čiste i uredne, a cena za noćenje za dvoje sa doručkom je bila od 25-30€. Mi vam ostavljamo opciju da pronađete smeštaj putem naše pretrage koja kombinuje nekoliko poznatih sajtova za rezervaciju smeštaja kao što su Booking, Agoda i Expedia i daje najbolju cenu.

Koliko je dana dovoljno za Uzbekistan i šta obići?

Uskoro spremamo detaljan blog post na ovu temu, ali do tada da napomenemo da je nedelju dana za Uzbekistan dovoljno, da posetite ono osnovno i glavno, a u pitanju su Samarkand (3 dana), Buhara (2 dana) i Taškent (1-2) dana, dok će vam od Buhare do Taškenta trebati oko 7 sati vozom, a ako imate sreće da nađete karte za brzi voz i manje.

Ovde delimo sa vama informacije za neke izlete, ali sve možete organizovati sami i na licu mesta, a za kretanje možete koristiti bus ili Yandex za koji je cena jako povoljna, a otprilike je vožnja od oko 5 km 1€.

Prtljag

Što se tiče prtljaga u cenu je uključen mali ručni prtljag (40x30x20cm) koji vam možda neće biti dovoljan, ali spram toga koliko biste stvari da nosite odaberite neku od opcija doplate prtljaga.

Možemo da kažemo da kod tog malog prtljaga nama do sada nisu nikad pravili pitanje i uvek smo prolazili sa rančevima koji su nekih 47x33x20cm, a to su ovi sa slike ispod. Ako želite da saznate više o ovakvim rančevima kliknite na sliku i odvešće vas na sajt gde možete naći ova dva koje mi imamo, ali i još nekoliko dobrih modela. Mi smo oduševljeni istim, jer su kvaliteni i dobro organizovani, a i otporni na kišu i dobro napravljeni da ne mogu biti laka meta lopova.

Da li postoje skriveni troškovi?

Mnogi brinu da će na kraju platiti kartu mnogo više. U ovom slučaju, u datu cenu je uključen samo jedan mali prtljag o čemu smo pisali gore. Nama je uvek dovoljan ručni prtljag 55x40x23cm, a o tome kako se spakovati u taj prtljag smo pisali u ovom blog postu. Na putovanju nekad i peremo veš, a i o tome smo pisali, pa vam može biti od koristi.

Pored dodatnog troška za prtljag, morate voditi računa da ste svoje lične podatke dobro upisali jer low cost avio kompanije naplaćuju promenu imena, ali potrebno je i da se čekirate online pre leta, jer i ova usluga može da vas košta na aerodromu.

Ako želite određeno sedište, obrok i piće u avionu i to ćete doplatiti.

Znači, ako ne želite, ne morate imati dodatnih troškova, a ako imate nekih specijalnih zahteva plaćate.

Smeštaj takođe nije uključen u ovu predloženu cenu.

Mi nismo agencija i ne organizujemo ovo putovanje, nego samo dajemo predlog kada su jeftine karte i pomažemo sa linkovima gde možete naći smeštaj, ture, prevoz i slično, a dalje sve sami organizujete.

*Cena avio karte je važila u trenutku objave ovog posta, a za eventualnu promenu cene kao i ostalih parametara od strane avio kompanije dvaranca.com ne snosi odgovornost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *