5 desinacija na koje povoljno možete otputovati u 2023. godini

Nekima je godina startovala sa putovanjem, a neki još uvek planiraju gde bi mogli putovati u 2023. Naš sajt je iz dana u dan sve više posećen i ljudi se interesuju kako na povoljan način mogu da otputuju negde. Svako ko nema ogromne količine novca i ko je provalio da može da uštedi na avio kartama, nađe smeštaj na popustu i uštine na drugim nekim stvarima sad već putuje više nego pre. Pitanje je samo da li ste podlegli klasičnim turističkim stereotipima i instagram trendovima i morate da radite sve stvari, jedete po restoranima koji su popularni ili birate lokalna mesta. Sve je do vas, ali opet ako uštedite na nekim stvarima kao što su prevoz i smeštaj, u kome ćete verovatno samo prespavati, imate mnogo više novca za individualne troškove.

Sada ćemo sa vama podeliti 5 destinacija za koje možete pronaći veoma povoljne avio karte iz Beograda.

Ovde ćemo podeliti destinacije na koje možete otpotovati ove godine, a povratnu avio kartu platiti manje od 100€, mada često i 20€. Daćemo primere kada možete putovati i po kojoj ceni i ostaviti predloge šta možete posetiti dok ste tamo, a na kraju teksta podelićemo i pretragu na kojoj možete pronaći povoljan smeštaj. Spisak je mnogo veći od 5, ali mi bismo za ovu godinu preporučili ovih 5 destinacija. Na svim osim na Kipru smo bili, ali i za njega se uskoro spremamo.

1. Malta – povoljne avio karte za Maltu iz Beograda i Niša

Malta je popularna destinacija kod naših turista. Neki imaju tamo rođaka ili prijatelja koji radi i idu u posetu kod njih, ali je Malta i atraktivna i pruža zanimljivu arhitekturu, muzeje i bogatu istoriju i mnogi odu i čisto turistički.

Do Malte često možete pronaći povoljne avio karte iz Beograda i Niša, a mi ih objavljujemo sa vremena na vreme. Pratite nas, kako ovde, tako i na viber grupi i možete prvi saznati kada objavimo neku akciju, popust, dobru priliku.

Povoljne avio karte za Maltu iz Beograda možete pronaći tokom cele godine, izuzev avgusta i septembra, a mi vam predlažemo jedan veoma povoljan termin, a to je od 23. februara do 2. marta po ceni od 39€. Takođe od 7. do 14. juna možete pronaći povoljne letove za Maltu, a cena je 55€. Kako se organizovati za Maltu, kako se kretati po ostrvu, šta obići, gde naći smeštaj možete detaljno pročitati ispod fotke.

Povoljne avio karte iz Niša do Malte možete takođe pronaći tokom cele godine, a naš predlog je od 3. do 10. februara po ceni od 41€. Ukoliko vam predloženi datum ne odgovara, kao i što smo rekli gore, promenite termine i vidite koja je cena tada.

Ako vam ovi datumi ne odgovaraju, kada kliknete na linkovane datume i kada vam se otvori rezultat pretrage izmenite datume i vidite kakve su cene tada.

Smeštaj na Malti

Na Malti možete pronaći smeštaj prilično povoljno, a kada vam pretraga ispod izbaci rezultate filtrirajte ih po popustu i izaći će vam samo oni koji su sniženi. Možete naći i hotele sa 4* po nekim pristojnim cenama.

Prevoz na Malti

Na Malti je najbolja opcija za kretanje autobuski prevoz. Autobusi su klimatizovani, imaju wifi i dosta su povoljni ako kupite kartu za 7 dana. Jedino što u sezoni zna da bude gužva, pa se autobus često dugo probija. Ako razmišljate da se na Malti i Gozu krećete busom ovde je više detalja.

Ako biste ipak da se krećete autom i budete nezavisni onda ovde ispod možete pogledati opcije za iznajmljivanje auta.

Iznajmljivanje auta na Malti

Šta obići na Malti?

Ostavljamo vam i opciju nekih zanimljivih tura i izleta na koje možete ići dok ste na Malti i Gozu i koji će vam dodatno približiti stvari koje su vredne posete. Često preko ove pretrage pronađemo jeftinije izlete i ture, a ostavljamo i predloge nekih, ali ukoliko vam ništa od ponuđenog ne bude zanimljivo, možete potražiti još neke ovde.

2. Kipar – povratne avio karte iz Beograda imate za 30ak €

Tokom čitave godite, izuzev nekih meseci kada je sezona, na Kipar možete otputovati iz Beograda veoma povoljno. Tokom celog februara osim tokom dana državnosti, kao i tokom većeg dela marta i aprila možete pronaći karte po sličnoj ceni kao što predlažemo ispod.

Datum koji mi predlažemo za putovanje na Kipar i kada možete pronaći povoljne avio karte je od 30. marta do 4. aprila i to po ceni od 34€.

Jeftine avio karte za Kipar

Kako pronaći smeštaj na Kipru?

Uvek je korisno znati da ovde, na našem sajtu možete pronaći i smeštaj. Pretraga će vam izbaciti najbolju opciju, odnosno napraviće poređenje smeštaja na nekoliko najpoznatijih sajtova za pretragu i dati najbolju cenu. Treba samo da odaberete grad i datume kada ste tamo. Dodatni popust na smeštaj možete ostvariti ako filtrirate po popustu.

Šta videti na Kipru?

Najbolji način da upoznate grad, u ovom slučaju više gradova, ako odlučite da obilazite ceo Kipar jeste da se šetate, pričate sa ljudima, probate hranu na lokalnim mestima, odete na periferiju, na pijacu, ali i da budete deo neke organizovane ture. Najbolje i najpovoljnije ture možete pronaći na GetYourGuide-u, a mi smo pronašli neke zanimljive za vas i podelili ih na banerima ispod.

Kako se kretati po Kipru?

Rent a car

Dodatni popust možete ostvariti ako ste članovi Wizz discount kluba, a detalje istog imate na sajtu wizzair-a. Ovo vam se isplati ako imate više letova godišnje.

Da li su sve ove informacije ovde koje nađete potpune i besplatne za vas?

Sve ono što podelimo u ovom tekstu je za vas besplatno, a ovde ćete, ako dobro iščitate sve, moći samostano da organizujete sebi povoljno putovanje i prilikom toga uštedite. Mi nismo agencija i ne organizujemo putovanja, a nismo ni agenti koji vam predlažu primer putovanja, pa naplate organizaciju istog, mi podelimo potpune informacije zahvaljujući kojima možete putovati samostalno. Ako vam informacije koje nađete ovde koriste možete podržati naš rad tako što ćete nas častiti kafom na primer na sajtu https://www.buymeacoffee.com/jeftino_putuj

3. Kopenhagen – od Beograda do Malmea za 20ak evra i onda busom

Iako WizzAir od leta uvodi liniju od Beograda do Kopenhagena još uvek je najbolja opcija da se iz Beograda leti za Malme, a odatle busom ide za Kopenhagen. Direktno sa aerodroma u Malmeu možete uzeti transfer do Kopenhagena.

Ako putujete na ovaj način možete obići oba grada. Neki se čak odlučuju da im baza bude Malme, a da dva put dođu autobusom na izlet do Kopenhagena i taman obiđu većinu stvari.

Povoljne avio karte možete pronaći tokom januara, februara i marta, a mi izdvajamo jedan datum, a to je od 16. do 21. marta po ceni od 26€. Ako se brinete da li je hladno, mi smo bili pre 5 godina i to krajem decembra i temperatura je bila oko 8°C i kada nije duvao vetar bilo je veoma prijatno. Danas više niko sa sigurnošću ne može da pretpostavi kakvo će biti vreme, tako da pred put proverite i spakujte adekvatnu garderobu.

Smeštaj u Malmeu i Kopanhagenu

Najpovoljnije opcije za smeštaj kada smo mi bili tamo bile su Best Western hotel u Malmeu gde je noćenje sa doručkom za dvoje bilo oko 50€.

U Kopenhagenu smo bili u hostelu Generator dve noći i platili smo negde oko 40€ noćenje za dvoje. U tom trenutku je to bilo najpovoljnije, a ispod je link ka tom hostelu.

Ako vam ne odgovaraju ova dva smeštaja možete na primer Bookingu pogledati neki koji vam je ok

Prevoz između gradova

Karte za prevoz od Malmea do Kopanhagena i obrnuto možete naći i kupiti preko pretrage ispod.

Šta videti u Kopenhagenu?

Kopenhagen možete istražiti samostalno, ali uvek je dobro da prisustvujete nekoj zanimljivoj turi i upoznate grad kroz priče lokalaca, a najbolje za to jeste sajt i ture koje vam preporučujemo sada.

4. Kolmar – mi smo celo putovanje u Kolmar platili manje 250€ za dvoje

U ovu cenu su uključene dve avio karte, smeštaj za 3 noći u samom centru Kolmara, transferi i parking u Beogradu na aerodromu.

Najbolja opcija za Kolmar je da se leti na aerodrom Bazel – Miluz – Frajburg i odatle hvatate bus 11 do Sent Luisa od kog hvatate voz za Kolmar. Ako se organizujete da ostanete više data možete obići i Kolmar i Strazbur, Frajburg u Nemačkoj i Bazel u Švajcarskoj, kao i selo Egishajm u blizini Kolmara.

Ako ste zainteresovani za putovanje u Kolmar mi smo napisali jedan vodič koji će vam u tome pomoći, pa najbolje da odete na tekst KAKO SAMOSTALNO ORGANIZOVATI PUTOVANJE U KOLMAR? i tamo ćete dobiti odgovore na sva pitanja i samostalno moći vrlo lako da organizujete putovanje.

Kolmar je najpovoljnije posetiti krajem januara i u februaru izuzev tokom dana državnosti. Mi predlažemo da idete od 30. januara do 3. februara po ceni od 44€. Takođe možete leteti i iz Niša, a tokom marta, na primer od 24. do 30. marta i tada povratnu avio kartu možete platiti 34€.

5. Dubai – Često mogu da se nađu povoljni letovi do Abu Dabija

Iako mnogi ne razmišljaju o poseti Dubaija, ne zanimaju ih moderne zgrade i takvi gradovi, možemo slobodno da kažemo da smo i mi bili takvi, ali smo nakon odlaska na Expo promenili mišljenje i jedva čekamo da se vratimo ponovo u Dubai. Nije Dubai samo Instagram, skupi restorani, barovi na visokim spratovima i atrakcije, Dubai je jedan grad budućnosti nakon koga više nećete gledati na neke stvari istim očima. Metro bez vozača, muzeji tehnologije, automobila, budućnosti, dobra rešenja i korišćenje tehnologije su ono sa čim se možete sresti tamo, a pored toga možete pronaći i povoljan smeštaj i hranu, a i prevoz po gradu je pristupačan. Koliko god vam se činilo da je ovo jako skupa destinacija nije tačno. Pisali smo jedan tekst o tome Da li je Dubai skup grad? i tamo možete videti koliko smo mi neke stvari plaćali.

Kako od Abu Dabija do Dubaija u po noći kada vam doleti avion?

O tome smo takođe pisali i delimo i to sa vama u ovom tekstu.

Kako samostalno organizovati putovanje u Dubai? je verovatno tekst koji će vam najviše biti od koristi i tu možete pronaći smeštaj, organizovati izlete i sve drugo što može da vam koristi prilikom samostalne organizacije putovanja.

Predlog kada možete povoljno otići u Dubai je tokom februara i marta meseca, a mi preporučujemo od 21. do 28 marta kada povratnu avio kartu od Beograda do Abu Dabija možete platiti 106€. Ako čekate akcije i dobar period možete proći i jeftinije. Mi smo platili povratnu avio kartu 30€.

Kako najbolje i najlakše organizovati samostalno putovanje?

O tome kako najbolje organizovati samostalno putovanje smo detaljno pisali po koracima u ovom tekstu i ako želite da se samostalno lako organizujete biće vam od velike pomoći.

Kako bi sve ovo što radimo imalo smisla, nama bi bilo od pomoći kada bi nas podržali putem https://www.buymeacoffee.com/jeftino_putuj i zahvaljujemo svima onima koji su to do sada uradili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *