Autobus od aerodroma u Abu Dabiju do Dubaija 24/7

Ukoliko idete u Dubai, a do njega stižete preko Abu Dabija evo jedne odlične vesti.

Od kada je uveden let iz Beograda do Abu Dabija većina bira ovaj način da najjeftinije stigne do Dubaija. Jeftine avio karte do Abu Dabija često mogu da se nađu, a od aerodroma do Dubaija moglo je da se stigne taksijem ili lokalnim autobusom, ali iz grada i to isključivo preko dana. Pošto se sleće noću, znalo je da bude malo komplikovano i ne tako jeftino stići odmah do Dubaija. Ukoliko ste se odlučili za taksi morali ste da platite oko 70€ vožnju, a ako ste hteli da prođete jeftinije mogli ste se kombinovati sa drugim putnicima iz aviona ili tražiti kontakt nekog od polulegalnih taksista koji voze jeftinije. Druga opcija je bila da odete do grada Abu Dabija taksijem, smestite se u neki hotel i onda da čekate jutro da krene autobus do Dubaija ili da prespavate na aerodromu i onda ujutru busom do Abu Dabija, pa nakon toga do Dubaija.

Avio karta do Abu Dabija

Povoljne avio karte možete pronaći za letove koji su utorkom, četvrtkom i subotom i od januara do marta i za letove sredom i nedeljom.

Autobus sa aerodroma u Abu Dabiju do Dubaija

Sada je konačno uvedena redovna autobuska linija od aerodroma u Abu Dabiju do autobuske stanice u Dubaiju. Ovaj šatl autobus saobraća čitavog dana i noći, znači 24/7, a karta košta 35 Dirahama odnosno oko 9€ po pravcu.

Ne morate ranije da rezervišete kartu niti da je kupujete online, već istu možete kupiti od vozača kada uđete u autobus. Ruta ovog autobusa je Abu Dabi aerodrom – Ibn Battuta autobuska stanica Dubai.

Autobus na aerodromu u Abu Dabiju staje odmah čim izađete sa aerodroma, lako ćete se snaći, jer morate izaći tu. Ide na svaki pun sat tokom noći, a na info pultu takođe možete da se raspitate oko svih detalja i kupite kartu. Kartu ranije niste mogli platiti karticom pa morate prvo promeniti novce, jer samo primaju dirhame.

Još jedna odlična vest je i najava da će od skoro autobus koji povezuje aerodrom Abu Dabi i Dubai biti besplatan za sve oni koji lete WizzAirom. Planiraju da za sve putnike koji u Abu Dabi dolaze Wizzair letovima, a žele da idu u Dubai imaju obezbeđen besplatan autobuski prevoz. Ovo je još uvek samo najava, ali rečeno je da će uskoro i biti realizovano pa nam ostaje da pratimo. Obavestićemo vas kada bude realizovano. 🙂

Delimo sa vama još i kako da najbolje istražite Dubai, kao i savet gde potražiti smeštaj.

Najbolji način za obilazak Dubaija

Definitivno najbolje i najpovoljnije je rezervisati kartu online za neku od ovih atrakcija

Smeštaj u Dubaiju ili Abu Dabiju

Uvek je korisno znati da ovde možete pronaći i smeštaj. Pretraga će vam izbaciti najbolju opciju, odnosno napraviće poređenje smeštaja na nekoliko najpoznatijih sajtova za rezervaciju smeštaja i dati najbolju cenu. Treba samo da odaberete grad i datume kada ste tamo. Dodatni popust na smeštaj možete ostvariti ako filtrirate po popustu.

Ako ste ipak više navikli na booking, evo i prečice do njega, ovde možete pretražiti smeštaj.

5 komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *