Milano – KORISNE INFORMACIJE

U ovom postu ćemo sa vama podeliti nekoliko korisnih informacija, saveta i linkova vezanih za putovanje u Milano.


Katedrala Duomo

Milano, poznati italijanski grad i prestonica mode, nalazi se u severnom delu države i drugi je grad po veličini. Čuven je po svojoj katedrali i operi ”Milanska skala”.

U Milano smo leteli iz Temišvara, kada smo išli za Maroko, a cena jedne povratne karte je bila 10€.  Informacije o letovima, kao i o paket aranžmanu smo delili sa vama u ranijim postovim, a uskoro ćemo opet objaviti povoljne opcije za Milano.


Galerija Vitorio Emanuele spolja

Odseli smo u Mio hostelu, smeštaj je bio korektan a hostel je na dobroj lokaciji, blizu autobuske i metro stanice. Mi smo bili u dvokrevetnoj sobi sa sopstvenim kupatilom, a u cenu smeštaja bili su uračunati i doručak i večera. Osoblje hostela je bilo ljubazno i veoma su radi da vam pomognu i daju neophodne informacije. Vi možete biti smešteni i u nekom drugom hostelu, hotelu ili stanu, zavisno od toga šta vam najviše odgovara i koliki vam je budžet.

Ovo je Mio hostel, pa možete videti detalje.


Milano –  via Dante

Od aerodroma Bergamo (Orio AL Serio) koji se nalazi na 45 km od Milana, do glavne železničke stanice najbolje i najjeftinije možete doći shuttle busom. Autobusi koštaju 5€ u jednom pravcu i saobraćaju na pola sata. Karte možete kupiti na licu mesta pre ulaska u autobus ali i on-line, a na ovim linkoma možete kupiti karte ili pogledati red vožnje: terravision i orioshuttle.

Ovde možete videti neke avio karte iz Temišvara do Milana. Takođe možete promeniti mesto polaska, ako želite da bude Niš na primer, jer i odatle imate jeftine avio karte.

Za kretanje po Milanu možete koristiti gradski prevoz (autobus, tramvaj, metro), gde cena za jednu vožnju u trajanju od 90 min kosta 1.5€. Takođe možete kupiti kartu koja važi 24h u iznosu od 4.5€ ili dvodnevnu kartu za 8.25€, a sve detalje potražite ovde.


Galerija Vitorio Emanuele unutra

Naša preporuka je da, ukoliko znate engleski, obavezno odete na besplatnu turu, za koju možete ostaviti bakšiš koliko smatrate da je u redu, a sve potrebne informacije možete naći na ovom linku https://frogwalkingtour.wordpress.com/. Ima još nekih organizacija koje vode na 2,5h turu po Milanu, ali mi smo išli preko frog-a i veoma smo zadovoljni, pa ih zato i preporučujemo. Na turi ćete dobiti dosta zanimljivih i korisnih informacija sa nezaobilaznim istorijskim činjenicama.


Zlatan Range Rover na ulicama Milana


Street art

Takođe preporulujemo da dok ste u Milanu, obavezno probate i Spontini picu.

Ovde je i predlog nekih hotela u Milanu.

Verujemo da će vam se Milano svideti i da ćete se lepo provesti u koje god doba godine da odete.

Ukoliko vam se svideo ovaj post i našli ste neke korisne informacije podelite ga sa vašim prijateljima na društvenim mrežama.
Širimo zajedno svest da može da se putuje povoljno.

10 komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *