3 grada kojima smo se oduševili, a posetili smo ih samo zbog jeftinih avio karata

Često ljudima savetujemo da koriste benefite povoljnih avio karata i ako još imaju i slobodnog vremena, onda je to dobitna kombinacija. Ako vam nije toliko važno gde idete, već kao i mi verujete da svuda može nešto zanimljivo da se nađe, onda ćete putovati tamo za gde nađete povoljne avio karte.

Tako smo mi do sada obišli mnoga mesta, neka isključivo samo zbog jeftinih avio karata i nismo ih nikad pre planirali niti imali želju da ih posetimo. Informacije za povratne jeftine avio karte svakodnevno objavljujemo i ovde na sajtu i tu su letovi često iz Beograda, Niša, Budimpešte, Temišvara, a od skoro smo krenuli i sa Sofijom, Podgoricom, Banja Lukom, Zagrebom i drugim gradovima u okruženju.

U nastavku su gradovi koje smo obišli isključivo zbog jeftinih avio karata, a pokazaćemo vam i šta sve možete obići u njima.

Bergamo

Prvi grad koji smo obišli isključivo zbog jeftine avio karte bio je Bergamo u Italiji. Do njega smo leteli iz Temišvara za 5€ po pravcu. Odatle smo išli odmah za Milano, nakon toga za Maroko, ali smo u povratku ostali 2 dana u Bergamu i stvarno smo se pozitivno iznenadili kada smo se prošetali starim gradom, posetili katedralu i prošetali pijacom.

Na aerodromu u Bergamu ćete pronaći brošure za obilazak grada za određen broj sati, pa tako je tamo opisano šta možete videti za 6, 8, 12, 24 sata ili ako imate više vremena šta sve možete videti.

S obzirom da većina dolazi u Bergamo samo zbog odlaska u Milano, mi savetujemo da za ovaj italijnski gradić ostavite makar jedan dan.

Šta sve možete obići u Bergamu i kako do Milana

Granjsk

Gdanjsk je iskrsao kao jedno veoma povoljno putovanje, za nekih 20€ smo pronašli povratnu avio kartu i to isto preko Bergama. Odlučili smo da odemo iako je bio novembar, mesec kada nije baš popularno ići na sever Evrope. Nije da nije bilo hladno, ali je utisak koji je Gdanjsk ostavio na nas je brzo raskravio naše smrznute kosti. Cene koje su bile po restoranima i kafićima su bile i više nego pristupačne, pa kada god bismo se srmzli u obilasku ušli bismo u neki od brojnih kafića i zgrejali se. Tu je takođe i jevrejska četvrt prepuna prodavnica sa nakitom od ćilibara i tu takođe možete pronaći nešto po pristupačnim cenama.

Sada, gledajući avio karte iz regiona vidimo da Ryanair ima direktne letove do Gdanjska iz Podgorice, pa ako vam je taj aerodrom blizu eto preporuke.

Mi smo napisali nakon Gdanjska tekst koji vam može biti od koristi ako putujete tamo, a više detalja videćete OVDE.

Šta sve možete obići u Gdanjsku i okolini

Na banerima ispod GetYourGuide je za nas pronašao neke od zanimljivih tura u ovom gradu.

Riga

Rigu smo posetili 2022. u februaru i povoljne avio karte smo pronašli iz Budimpešte. Cena je bila oko 25€. Bez obzira što je bilo jako hladno, što je grad podsećao na Gdanjsk, nekako je bilo zanimljivo. Nešto je bio skuplji od Gdanjska, ali cene su bile pristupačne.

Vodič za Rigu još uvek nismo napisali, ali ćemo u nedostatku istog konsultovati GetYourGuide ili neke od naših postova i hajlajta na Instagramu.

Šta sve obići u Rigi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *