Kako naći relativno povoljan smeštaj u Barseloni?

Gde biti smešten u Barseloni?

Još jedno pitanje koje dobijemo sa vremena na vreme “Gde da budem smešten? Sve je preskupo”. Barselona je posle Londona, Pariza i Rima najposećenija evropska destinacija i zato cene i ne čude. Gužva na ulicama biće dovoljan dokaz zašto su cene smeštaja veće, naročito na dobrim lokacijama. Naravno mnogi koriste priliku kako bi podigli cene smeštaja koji je loš i kako bi izdali svakakve prostore koje imaju da dođu do para. Do skoro nam je ovaj grad bio na listi onih koje treba da vidimo ali smo ga nekako uvek preskakali igrom slučaja. Konačno smo uspeli da ga iskombinujemo sa Valensijom i Kosta Bravom i sad možemo konačno i da preporučimo smeštaj.

Kako naći dobar hostel?

Kada u neki grad idemo na 2-4 dana hostel nam je dobra alternativa, jer je jeftiniji, upoznamo nove ljude, družimo se, razmenjujemo iskustva sa putovanja. Naročito je ovo dobar tip smeštaja kada idete na popularne i skupe turističke destinacije gde vam treba mnogo novca za hotele. Neki od tih hotela su precenjeni a neki hosteli su puno uredniji, čistiji i lepši od njih. Ako idete sami, hosteli su ubedljivo najbolja opcija. Najgora stvar koja tamo može da vam se desi jeste da neko hrče ili da je napanjena klima, a to vam ne odgovara ili da je neko svetlo upaljeno i da ne možete da zaspite, ali to se rešava čepićima za uši, ili maskom preko očijiu.

Trpezarija u hostelu Rodamon

Mi smo našli hostel po našoj meri i preporučujemo ga vama. Super odnos cene i kvaliteta, dobro osoblje, sadržaj, velike sobe, ogromna terasa, trpezarija, dosta kabina za kupanje, lavaboa, wc-a, tako da nikad nije gužva i ne čekate svoj red. Zavese na svim krevetima, svetlo i utičnica u kabini, tako da možete da upalite svetlo i pritom ne smetate nikom u toku noći ako želite da čitate ili pišete. Mi smo istinski oduševljeni ovim hostelom i zato ga preporučujemo vama. Sve možete videti na slikama pa se i sami uveriti ?. Neke stvari kao iznajmljivanje peškira ako nemate svoj, katanaca za ormarić u spavaonici, kupovina šampona ako ga niste poneli su neke od stvari koje morate da doplatite ili da jednostavno odete do obližnjeg marketa koji radi 24/7 i da ga kupite to što vam nedostaje. Uostalom to su stvari koje se doplaćuju u dosta hostela.

Terasa u Rodamon hostelu

Možete spremati klopu sami ili zajedno sa drugim gostima u zajedničkoj kuhinji, odložiti namirnice u frižider ili uplatiti doručak ako ne želite da se cimate oko toga. U hostelu možete rezervisati neku od free ili plaćenih tura Barselonom. Ovde takođe možete naći i dvokrevetne sobe sa kupatilom, ako ipak više želite da imate svoju privatnost i da ne budete u spavaonici. Kako god, odabraćete ono što je povoljnije i bolje za vas.

Kutak za čitanje i bar

Rodamon hosteli su prepoznali naš rad i trud u promociji putovanja i u širenju svesti da za ista ne treba puno novaca i pozvali nas da budemo njihovi gosti. Tako da, kako zbog toga, tako i zbog toga što nam se hostel svideo mi smo odlučili da sa vama podelimo ovaj tekst i fotografije. Oni imaju hostele u Budimpešti, Barseloni i Marakešu, pa ako idete na neku od ovih destinacija možete odsesti kod njih.

Doručak

Detalje o hostelu možete naći na njihovom sajtu gde ćete dobiti i popust od 10% ako rezervišete smeštaj tamo. Takođe ovde imate i više fotografija iz hostela u Barseloni.

Kupatilo

1 komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *