Najbolji ranac za ručni prtljag kod low cost kompanija

S obzirom da smo probali mnoge varijante i da, kao što nam i ime kaže, pretežno putujemo sa rančevima, često dobijamo pitanje da preporučimo ranac. Kod nas na sajtu u nekim blog postovima možete i videti koji je to ranac koji mi najčešće nosimo, ali zbog lakše pretrage izdvajamo poseban tekst o njemu.

Najčešća pitanja su koji ranac je najbolji za ručni prtljag kod Wizzaira, kako se spakovati u ručni prtljag u najmanji ranac koji je uključen u najnižu cenu karte ako putujemo Wizzairom ili Ryanairom i slično.

Odmah na početku ćemo reći, da ovo nije običan ranac koji će vas služiti par putovanja i ranac koji ćete platiti 20 – 30€ i brzo baciti. Ovo je ranac koji će vas služiti godinama i otplatiti samog sebe. Neke stvari koštaju sa razlogom, zato što su kvalitetne, ne zato što su brend. Ovo je holandska proizvodnja, vodilo se računa o kvalitetu jer je ciljna grupa zahtevna i nije bilo prostora za kompromise i uštede na materijalima. Dobro, da ga ne hvalimo više zacrveneće se, idemo konkretno, ali uz još jednu napomenu, rančevi koje vidite napred na fotografiji iznad su ti rančevi o kojima pričamo, rančevi na leđima vam nikako neće proći kao ručni prtljag pa i ne pokušavajte.

Klikom ispod možete videti cenu i opcije za
ranac koji se uklapa u ručni prtljag low cost avio kompanija

Mnogi prvenstveno pitaju i ciljaju na manji ranac kako ne bi morali da doplaćuju prtljag i priority prilikom svakog leta što nekada zna da bude skuplje i od avio karata. Tek ako govorimo o tome da je još skuplje kada imate par vezanih letova, na primer idete od Beograda, preko Bergama do Maroka i dva puta morate doplatiti prtljag, pa je pakovanje u mali ranac i te kako ekonomično. U najboljem slučaju priority, kada možete da unesete malo više prtljaga, ćete u Wizzairu ili Ryanairu ćete platiti oko 15€ po pravcu i dovoljno je par putovanja i već ste uštedeli.

Ranac za ručni prtljag u WizzAiru

Ranac za koji smo se mi opredelili nam je dobar iz više razloga.

  • Izrađen je kvalitetno, od čvrstih materijala koji su otporni na rezanje, imaju zaključavanje i skrivene džepove što je pogodno da spreči džeparoše i lopove.
  • Ima pregradu za laptop sa opcijom stavljanja eksternog punjača unutra kako bi telefon mogao da vam se puni u džepu. 
  • Ima mogućnost proširivanja tako da staje dovoljno garderobe za neki put od 5 dana ili čak i duži ako uzmete u obzir da ćete prati stvari, a kada stignete na destinaciju, raspakujete se ovaj ranac vam može služiti i za izlete, obilazak gradova i odlaske na plažu. 

Nama je ovaj ranac za sve, putovanje, odlazak na izlete, odlazak do kafića na sastanak kada nosimo samo laptop, nekada ode i na hajking, praktično univerzalan i pokazao se jako dobro. Ovaj ranac vučemo već tri godine na gotovo svako putovanje i do sada se ni jedan končić nije izvukao, niti se vide neki ozbiljniji tragovi korišćenja. Imali smo ranije i neke jeftinije, pa ih menjali gotovo svaku sezonu i jednom nas jedan i ostavio na putu, morali smo da ga šijemo da bi se nekako vratili kući i od tada smo odlučili da nam je pre svega bitan kvalitet. 

Pored ovog ranca na putovanja, ona malo duža, nosimo i velike rančeve koji ovog puta nisu tema jer se ne uklapaju u ručni prtljag i za njih idu posebne doplate, ali oni ne idu baš na svako putovanje, za razliku od ovog koji uglavnom ide. Ovaj ranac koji je uključen u najjeftiniji ručni prtljag u WIzzAiru i Ryanairu je Boban Soft i za njega link imate ispod klikom na dugme.

Imali smo i Boban Hero, ranac koji se najviše kopirao i čije su se kopije prodavale ispod svake cene i raspadao se brže nego kesa iz super marketa. Boban Hero nam je bio odličan, ali kako smo testirali oba ispostavilo se da nam je Soft bolji za putovanja, dok je Hero pre svega za foto opremu, laptop, tablet i par stvari garderobe. Boban Hero je više za neki kraći, poslovni put na kome ti treba više opreme, a manje stvari i prodali smo ga upravo nekom kome ranac treba za takav vid putovanja. Boban Hero je odličan i ako ti treba za svakodnevni poslovni dan, odlazak do kanca. Pakovali smo i njega samo garderobom, ali nam je Boban Soft bio favorit zbog svoje fleksibilnosti. Sada planiramo kupovinu još jednog Bobana soft, ali nam i Bobby Explore i te kako zanimljivo izgleda, ali sa Explore bi se malo teže provukli kao ručni prtljag, što ne znači da ne bismo probali. Nema ih uvek na lageru i treba iskoristiti priliku kada ih vidite i kupiti.

Pored ova tri pomenuta ranca ovde imate i veliki izbor drugih rančeva koji su odlični za putovanja i za svakodnevne aktivnosti pa celokupnu ponudu pogledajte OVDE.

Rančeve Boban Soft koji imamo i mi imate i u nekim zanimljivim bojama, kao recimo ovaj 🙂

Ako i vama treba pouzdan i dobar ranac, koji vas neće ostaviti na putu, a za koji vam niko u Wizzairu i Ryanairu neće praviti neki problem evo to je taj ranac, Boban Soft, a o njemu malo više, odnosno kako se spakovati u njega možete videti na ova dva videa. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *