Kako doći do jeftine avio karte i smeštaja?

Večito pitanje: “Kako putovati češće i jeftinije?”.

Kako naći jeftine avio karte?

Primetili ste da neki ljudi baš mnogo putuju i nije vam jasno kako i odakle im novca. Neki ga zaista imaju mnogo, a neki znaju da pronađu jeftine letove i smeštaj. Mi znamo kako da pronađemo i sastavimo jeftine aranžmane i zato uspemo da svaki slobodan trenutak pretvorimo u avanturu na novoj destinaciji. Nije teško. Potrebno je pored malo znanja i iskustva da budete fleksibilni po pitanju destinacije, kao i da ne nosite višak stvari i gledate da se uklopite u neki manji prtljag, makar u onaj ručni prtljag 55x40x20cm. Takođe i ako datum može da bude fleksibilan i izbegnete popularne destinacije u sezoni to je pun pogodak.

Leteli smo za 0,02€ od Beča do Valensije i nazad, 10€ je bila povratna karta Temišvar – Milano, 70€ Budimpešta – Moskva, smeštaj u Vijetnamu 2,5€ po osobi, a bilo je i mnogih drugih neverovatnih stvari i cena tokom godina putovanja. Nije ništa nemoguće.

Ako se pitate kako naći avio kartu, ali i smeštaj evo pretrage ispod

https://www.instagram.com/p/BygKH3HJ7ms/
Zalazak sunca na Baliju

Nije na odmet ni da imate naviku da štedite za putovanja, ali to su sad prioriteti koje morate sami da odredite. Nekom je prioritet izlazak svakog vikenda i trošenje, šoping, a nekom putovanje.

Na našem YT kanalu smo pričali o tome kako pronaći jeftinu avio kartu i koje sajtove mi koristimo. 

Ako se još niste prijavili na naš kanal to možete uraditi na dugme 
SUBSCRIBE i ako želite da dobijate obaveštenja o novim videima
kliknite na zvunce pored. Biće još interesantnih tama u budućnosti.

Šta ako nemam vremena da tražim?

Mnogi nemaju vremena ni iskustva da nađu najbolje opcije ili jednostavno neće i lakše im je da to neko drugi uradi za njih. Znamo dosta primera gde je neko pokušavao nešto da nađe, a na kraju je odustao i otišao preko agencije.

Možete iscimati i nas i mi vam možemo potražiti smeštaj i povoljan let. Pišite nam

Naravno i agencija je ok rešenje, da upoznaš nove ljude i da ti neko sve organizuje, da ne moraš ni za šta da brineš, da možeš da skineš odgovornost sa sebe i prebaciš je na nekog drugog. Nama je tek kada smo počeli samostalno da putujemo bilo jasno da agencija ima dosta posla da organizuje nešto, naročito prvi put, ali opet nam je bilo zanimljivo da sami istražujemo, raspitujemo se i organizujemo svoje putovanje. Smorile su nas i aerodromske takse koje avio kompanije već zaračunaju kada nam prikažu cenu karte, a agencije ih uvek sakriju, pa tako neko putovanje od 300, na kraju izađe 400€. Imali smo i nekoliko puta iskustvo sa lošim smeštajem. Tako da čim smo shvatili da možemo sami, krenuli smo.

https://www.instagram.com/p/BxaEBMxp8XL/?utm_source=ig_web_copy_link
Pustinja u Vijetnamu u blizini Mui Nea

Gde mi tražimo jeftine letove i smeštaj?

Mi smo krenuli da tražimo letove prvo na sajtovima low cost avio kompanija, a onda smo počeli da pretražujemo i vijamo na još nekim sajtovima za pretragu letova. Ako se još pitate koji su to sajtovi koje mi preporučujemo znači da niste pogledali video iznad i ne zaboravite da se prijavite na kanal i podelite ga sa prijateljima. 😉 Na bookingu smo se ustalili i imamo Genius nalog, ali upoređujemo i koristimo i druge sajtove za traženje smeštaja. Otkako smo implementirali pretragu smeštaja na naš sajt, uglavnom koristimo nju. Naša pretraga je odlična jer pretražuje smeštaje i upoređuje cene na nekoliko sajtova, tako da izbaci najjeftiniju opciju. Ako neki smeštaj imate i na Agodi i na Hostelworld, naša pretraga će vam izbaciti najpovoljniju cenu. Ono što od skoro imamo u ponudi na pretraživaču jeste i Airbnb, tako da izbacuje i ponude i sa tog sajta.

Klikom ovde možete pretražiti letove i smeštaj

Ako vam treba pomoć u pretrazi letova pogledajte ovaj video.

Zašto smo pokrenuli sajt jeftino putuj?

Kada smo organizovali par putovanja koja su bila i do 3 puta jeftinija nego ona preko agencije, odlučili smo da napravimo sajt i pišemo o tome. Bilo je to putovanje u Maroko, na Tenerife i Siciliju. Nakon toga smo imali još neka povoljna, uglavnom dalja putovanja. Na primer, za neka bliža putovanja smo ustanovili da agencija ima bolje cene, a o tome ćemo pisati u nekom narednom blog postu. Skoro svakodnevno tražimo jeftine letove i smeštaj i objavljujemo na našem sajtu, za sve one koji su mislili da su neka putovanja nedostižna i skupa. Od septembra 2017. radimo na ovom sajtu i veoma često pišemo savete i korisne informacije, objavljujemo kada nađemo neke jeftine avio karte, a ubacili smo i pretragu letova i smeštaja da to možete samostalno da nađete.

https://www.instagram.com/p/BzvzUY-JPPz/?utm_source=ig_web_copy_link

Nadamo se da će vam ovaj tekst i sadržaj koji objavljujemo na sajtu biti od pomoći i odvesti vas negde na neku zanimljivu destinaciju po znatno nižim cenama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *