Za 60€ u grad koji nas je oduševio, Gdanjsk iz Podgorice + plan puta

Nije dugo bilo letova iz Podgorice, pa smo odlučili da to malo promenimo i to, jer znamo da ima i vas koji nas pratite ovde sa juga Srbije i iz Crne Gore i da vam je ovaj aerodrom u Podgorici dobra polazna tačka.

Danas smo pronašli jedan grad u koji smo mi otišli samo zato što smo se povoljno iskombinovali i oduševili se, a u pitanju je Gdanjsk u poljskoj. Ovog puta ne možemo diretkno da linkujemo ka avio karti, jer Ryanair ne izlazi na našim pretragama, pa moramo da vas pošaljemo na njihov sajt i da kažemo da odaberete datume tako da polazak bude 30. marta, a povratak 2. aprila. Takođe na njihovom sajtu možete videti koje su cene u nekim drugim terminima.

Kao i u svakom postu do sada ovde su i opcije da pronađete smeštajture i izlete, kupite ulaznice za muzejekarte za bus i za voz između gradova i opcije za transfer od aerodroma.

Organizacija putovanja

S obzirom da mi ismo agencija i ne organizujemo ovo putovanje, onda će vam biti od pomoći ovaj blog post u kojem možete naći sve informacije kako lako i jednostavno organizovati ovo putovanje. Tu smo ostavili linkove i pretrage koje će vam dobro doći, a vezani su za informacije kako naći smeštaj, organizovati izlete, kretati se između gradova, kako rešiti transfere, ulaznice za muzeje i bez čega ne treba kretati na putovanje.

U Gdanjsku smo već bili i isti nas je oduševio, pa delimo sa vama i vodič za ovaj grad.

Ako vam ovaj tekst bude koristio da samostalno organizujete putovanja i uštedite bićemo zahvalni da nas podržite jednokratnim donacijama putem buymeacoffee.

Transfer od aerodroma do grada

Najpovoljnija opcija jeste gradski prevoz, ali ako vas ide više ili želite najelegantniju i najbolju varijantu tu je i limo servis ili taksi koje možete pronaći ovde.

Smeštaj u Gdanjsku

Uvek je korisno znati da ovde, na našem sajtu možete pronaći i smeštaj. Pretraga će vam izbaciti najbolju opciju, odnosno napraviće poređenje smeštaja koji se reklamira na nekoliko najpoznatijih sajtova za pretragu i dati najbolju cenu. Treba samo da odaberete grad i datume kada ste tamo. Dodatni popust na smeštaj možete ostvariti ako filtrirate po popustu, a možete birati i da vam prvo izlista jeftinije.

Ako ste navikli na booking, evo ga i ovde da možete pretražiti smeštaj.

Šta videti u Gdanjsku?

Šta videti i obići u Gdanjsku napisali smo u vodiču koji smo ostavili gore, a ako želite da ubrzate proces ispod možete brže videti dostupne ture i izlete pa već unapred rezervisati neke.

Prtljag

Ako vam je prtljag višak dok obilazite grad, bilo da čekate prijavu u smeštaj ili ste se odjavili onda je ova opcija zlata vredna. Ovde imate spisak svih lokacija gde prtljag možete odložiti, tačnije locirate se preko ovog sajta, on vam izbaci koje su lokacije najbliže, pogledate cene, platite i odnesete prtljag na čuvanje. Najbolje je da se pre plaćanja registrujete.

Šta je sa prtljagom koji može da se unese u avion?

Uvek dobijamo ovo pitanje i zato smo odlučili da u poslednje vreme uvek imamo ovaj deo u svakom postu.

Da li postoje skriveni troškovi i šta sa taksama?

Mnogi brinu da će na kraju platiti kartu mnogo više kao i neke dodatne takse. U ovom slučaju, u datu cenu je uključen samo jedan mali prtljag o čemu smo pisali gore i uključene su sve takse. Nama je uvek dovoljan ručni prtljag 55x40x23cm, a često i onaj manji, a o tome kako se spakovati u smo pisali u ovom blog postu. Na putovanju nekad i peremo veš, a i o tome smo pisali, pa vam može biti od koristi. Na kratka putovanja, kao što je ovo uvek se spakujemo u taj najmanji prtljag koji smo pomenuli u pausu gore.

Pored dodatnog troška za prtljag, morate voditi računa da ste svoje lične podatke dobro upisali jer low cost avio kompanije naplaćuju promenu imena, ali potrebno je i da se čekirate online pre leta, jer i ova usluga može da vas košta na aerodromu.

Ako želite određeno sedište, obrok i piće u avionu i to ćete doplatiti.

Znači, ako ne želite, ne morate imati dodatnih troškova, a ako imate nekih specijalnih zahteva plaćate.

Šta raditi i kako naplatiti ako vam let kasni ili ga otkažu?

Ukoliko vam let kasni, po regulaciji EU, imate pravo na odštetu, a možete dobiti i do 600€. Sve što treba da uradite je da se na sajtu AirHelp prijavite i to pod uslovom da:

  • vam let kasni minimum 3 sata,
  • letite u ili iz zemlje zemalja EU,
  • ste se na vreme čekirali na let (minimum 45 minuta pre zakazanog poletanja),
  • je aviokompanija odgovorna za kašnjenje (postojali su tehnički ili operativni problemi)

Više detalja možete videti kod nas u ovom blog postu

*Smeštaj takođe nije uključen u ovu predloženu cenu.

Mi nismo agencija i ne organizujemo ovo putovanje, nego samo dajemo predlog kada su jeftine karte i pomažemo sa linkovima gde možete naći smeštaj, ture, prevoz i slično, a dalje sve sami organizujete.

*Cena avio karte je važila u trenutku objave ovog posta, a za eventualnu promenu cene kao i ostalih parametara od strane avio kompanije dvaranca.com ne snosi odgovornost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *