Oman 145€ – Povratna avio karta iz Beograda

Mnogi nisu razmišljali o Omanu kao turističkoj destinaciji, ali ono što ova zemlja krije je neverovatno. Pre svega glavni adut Omana su ljudi, pa priroda, hrana, gradovi, kultura… Mnogo je stvari koje ovde možete da iskusite i u kojima možete da uživate, a glavno je ono što posle ovakvog putovanja niste više ista osoba. Mi smo ga posetili ove godine i pisali o ljudima i neverovatnom gostoprimstvu, a taj tekst možete pročitati ovde.

Najbolji način da se iskombinujete za Oman, a ujedno i najpovoljniji, jeste da letite do Abu Dabija, pa odatle do Muskata.

Detalji leta

Mi predlažemo da idete 21. januara iz Beograda za Abu Dabi, jer po planu stižete u isti nekih 2 sata posle ponoći što je već 22. i odmah ujutru u 8:35 imate dalje let za Muskat. Iz Omana se vraćate 29. januara ili 1. februara u zavisnosti da li biste da ostavite malo vremena i za Abu Dabi ili Dubai. Povratak iz Abu Dabija za Beograd bi bio 2. februara.

Cena povratne avio karte Beograd – Abu Dabi je 118€, dok je avio karta od Abu Dabija do Muskata još jeftinija i iznosi 27€ ako se vraćate 1. februara ili 34€ ako se vraćate 29. januara.

Klikom na linkove ispod možete videti detalje leta, a ukoliko vam ne odgovaraju predloženi datumi u pretrazi unesite druge.

Detalji letova Beograd – Abu Dabi – Beograd u terminu od 21.01. do 2.02. po ceni 118€

Detalji avio karte Abu Dabi – Muskat – Abu Dabi u termiu od 22.01. do 29.01. po ceni od 34€

Detalji povratne avio karte Abu Dabi – Oman u terminu od 22.01. do 1.02. po ceni od 27€

Pre nego što krenemo dalje sa informacijama koje će vam koristiti da organizujete samostalno putovanje da podelimo i jedno obaveštenje. Za sve vas dobre volje kojima su ove informacije koje delimo značajne i voleli biste da nagradite naš rad, ovo su načini na koji nas možete podržati.

  • potpuno besplatno tako što ćete koristiti pretrage i linkove unutar naših blog postova i odatle biti redirektovani na sajt avio kompanije ili sajt na kome se vrši rezervacija smeštaja, izleta, ture, avio karte.
  • sa jednokratnim donacijama preko buymeacoffee sajta.
  • besplatno, tako što ćete deliti naš sadržaj, za koji vam se sviđa i mislite da bi nekom još koristio, na društvenim mrežama i podržati naš rad na Instagram stranici

Kako pronaći smeštaj u Omanu?

Uvek je korisno znati da ovde, na našem sajtu možete pronaći i smeštaj. Pretraga će vam izbaciti najbolju opciju, odnosno napraviće poređenje smeštaja na nekoliko najpoznatijih sajtova za pretragu i dati najbolju cenu. Treba samo da odaberete grad i datume kada ste tamo. Dodatni popust na smeštaj možete ostvariti ako filtrirate po popustu.

Ako ste ipak više navikli na booking, evo i prečice do njega, ovde možete pretražiti smeštaj.

Šta videti u Omanu?

Najbolji način da upoznate neki grad jeste da se šetate, pričate sa ljudima, probate hranu na lokalnim mestima, odete na periferiju, na pijacu, ali kada je grad ovako velik kao Muskat, a pored njega imate još mnogo toga da obiđete u krugu od 150km, pa i više onda je najbolje da budete deo neke organizovane ture. Najbolje i najpovoljnije ture možete pronaći na GetYourGuide-u, jer su na licu mesta dosta skuplje i zato smo pronašli neke zanimljive za vas i podelili ih na banerima ispod.

Kako se kretati po Omanu?

Najbolji način za kretanje kroz Oman je ili da idete organizovano na izlete preko neke agencije ili da iznajmite auto ili ako ste ipak avanturističkog duha da stopirate. Stopiranje po vrućini i na mestima gde saobraćaj nije tako fekventan zna da bude naporno, pa su vam onda prve dve opcije najbolje.

Rent a car

Kako od aerodroma u Abu Dabiu do Dubaija?

Od skoro postoji i jedna novina kada se radi o transferu od Abu Dabija do Dubaija, a o tome smo pisali u ovom blog postu.

Prtljag

Što se tiče prtljaga u cenu je uključen mali ručni prtljag (40x30x20cm) koji vam možda neće biti dovoljan, ali spram toga koliko biste stvari da nosite odaberite neku od opcija doplate prtljaga.

Možemo da kažemo da kod tog malog prtljaga nama do sada nisu nikad pravili pitanje i uvek smo prolazili sa rančevima koji su nekih 47x33x20cm, a to su ovi sa slike ispod. Ako želite da saznate više o ovakvim rančevima kliknite na sliku i odvešće vas na sajt gde možete naći ova dva koje mi imamo, ali i još nekoliko dobrih modela. Mi smo oduševljeni istim, jer su kvaliteni i dobro organizovani, a i otporni na kišu i dobro napravljeni da ne mogu biti laka meta lopova.

Da li postoje skriveni troškovi?

Mnogi brinu da će na kraju platiti kartu mnogo više. U ovom slučaju, u datu cenu je uključen samo jedan mali prtljag o čemu smo pisali gore. Nama je uvek dovoljan ručni prtljag 55x40x23cm, a o tome kako se spakovati u taj prtljag smo pisali u ovom blog postu. Na putovanju nekad i peremo veš, a i o tome smo pisali, pa vam može biti od koristi.

Pored dodatnog troška za prtljag, morate voditi računa da ste svoje lične podatke dobro upisali jer low cost avio kompanije naplaćuju promenu imena, ali potrebno je i da se čekirate online pre leta, jer i ova usluga može da vas košta na aerodromu.

Ako želite određeno sedište, obrok i piće u avionu i to ćete doplatiti.

Znači, ako ne želite, ne morate imati dodatnih troškova, a ako imate nekih specijalnih zahteva plaćate.

Smeštaj takođe nije uključen u ovu predloženu cenu.

Mi nismo agencija i ne organizujemo ovo putovanje, nego samo dajemo predlog kada su jeftine karte i pomažemo sa linkovima gde možete naći smeštaj, ture, prevoz i slično, a dalje sve sami organizujete.

*Cena avio karte je važila u trenutku objave ovog posta, a za eventualnu promenu cene kao i ostalih parametara od strane avio kompanije dvaranca.com ne snosi odgovornost.

* S obzirom na mere vezane za COVID19, najbolje bi bilo da se pre putovanja, odnosno pre kupovine avio karte, raspitate o uslovima ulaska u državu putovanja. To možete uraditi na sajtu ministarstva spoljnih poslova i zvaničnom sajtu države u koju se putuje. Pored toga proverite da li avio kompanija ima neke dodatne uslove.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *