Lisabon 83€ povratna avio karta iz Beograda

Od skoro iz Beograda može relativno povoljno da se leti za Lisabon i ovo je ujedno jedna od popularnijih destinacija. Mi smo je našli danas po odličnim cenama i na popustu, pa ako planirate tamo ovo je odlična prilika, pa požurite. Povratna avio karta za Lisabon po 83€ može da se iskombinuje ako se tamo leti 5. a vraća 9. decembra, a to je sasvim dovoljno vremena i za obilazak atrakcija u blizini kao što su Sintra, Cabo de Roco, a dajemo još jedan termin gde možete uklopiti i Porto u celu priču.

Sve detalje možete videti klikom na dugme ispod, a takođe u ovom postu imate savet gde pronaći smeštaj, kako se kretati unutar Portugala, ako želite još neki grad da obiđete kao i to gde možete pronaći izlete, ekskurzije i ulaznice za atrakcije u Lisabonu i okolini, ali i kako da naplatite ako vam se otkaže ili kasni let.

Još par termina po sličnoj ceni:

Organizacija putovanja

S obzirom da mi ismo agencija i ne organizujemo ovo putovanje, onda će vam biti od pomoći linkovi i pretrage koje ćemo ostaviti u nastavku i koje će vam dobro doći da lako samostalno organizujete putovanje, a to su informacije kako naći smeštaj, organizovati izlete, kretati se između gradova, transfer, ulaznice za muzeje…

Smeštaj u Lisabonu

Uvek je korisno znati da ovde, na našem sajtu možete pronaći i smeštaj. Pretraga će vam izbaciti najbolju opciju, odnosno napraviće poređenje smeštaja koji se reklamira na nekoliko najpoznatijih sajtova za pretragu i dati najbolju cenu. Treba samo da odaberete grad i datume kada ste tamo. Dodatni popust na smeštaj možete ostvariti ako filtrirate po popustu, a možete birati i da vam prvo izlista jeftinije. Ovom pretragom možete postići nižu cenu.

Ako ste ipak navikli na Booking i imate tamo određene popuste onda ste već uigrani oko pretrage smeštaja i rezervacija, a svakako mi ostavljamo da možete i ovde to da uradite, što je takođe win-win kombinacija i za vas i za nas.

Šta sve videti u Lisabonu?

Najbolji način da upoznate grad je da se šetate, pričate sa ljudima, probate hranu na lokalnim mestima, odete na periferiju, na pijacu, ali i da budete deo neke organizovane ture. Najbolje i najpovoljnije ture možete pronaći na GetYourGuide-u, a mi smo pronašli neke zanimljive za vas i podelili ih na banerima ispod.

Prevoz po Portugalu

Na pretrazi ispod možete pronaći veoma povoljne karte za vozove i autobuse i tako se kretati između gradova dok ste tamo. Mi predlažemo rent a car jer smo i mi tako putovali i videli neke od neverovatnih stvari na potezu od Lisabona do Porta i severnije od Porta.

Iznajmljivanje auta u Portugalu

S obzirom na slobodu koju smo mi imali tamo sa autom, a i činjenicu da smo par noći čak prespavali u njemu dok smo gledali neverovatne zalaske na obali okeana i uštedeli na smeštaju, ovo je odlična opcija kada ste u Portugalu

Šta raditi i kako naplatiti ako vam let kasni ili ga otkažu?

Ukoliko vam let kasni, po regulaciji EU, imate pravo na odštetu, a možete dobiti i do 600€. Sve što treba da uradite je da se na sajtu AirHelp prijavite i to pod uslovom da:

  • vam let kasni minimum 3 sata,
  • letite u ili iz zemlje zemalja EU,
  • ste se na vreme čekirali na let (minimum 45 minuta pre zakazanog poletanja),
  • je aviokompanija odgovorna za kašnjenje (postojali su tehnički ili operativni problemi)

Više detalja možete videti kod nas u ovom blog postu

Prtljag

Što se tiče prtljaga u cenu je uključen mali ručni prtljag (40 x 30 x 20cm) koji vam možda neće biti dovoljan, ali spram toga koliko biste stvari da nosite odaberite neku od opcija doplate prtljaga.

Mi uz taj prtljag ponesemo i mali jastuk odnosno jastučnicu, a u nju spakujemo nešto od garderobe. Detalje oko pakovanja možete pogledati na videu ispod.

Da li postoje skriveni troškovi?

Mnogi brinu da će na kraju platiti kartu mnogo više. U ovom slučaju, u datu cenu je uključen samo jedan mali prtljag o čemu smo pisali gore. Nama je uvek dovoljan ručni prtljag 55x40x23cm, a o tome kako se spakovati u taj prtljag smo pisali u ovom blog postu. Na putovanju nekad i peremo veš, a i o tome smo pisali, pa vam može biti od koristi.

Pored dodatnog troška za prtljag, morate voditi računa da ste svoje lične podatke dobro upisali jer low cost avio kompanije naplaćuju promenu imena, ali potrebno je i da se čekirate online pre leta, jer i ova usluga može da vas košta na aerodromu.

Ako želite određeno sedište, obrok i piće u avionu i to ćete doplatiti.

Znači, ako ne želite, ne morate imati dodatnih troškova, a ako imate nekih specijalnih zahteva plaćate.

Smeštaj takođe nije uključen u ovu predloženu cenu.

Mi nismo agencija i ne organizujemo ovo putovanje, nego samo dajemo predlog kada su jeftine karte i pomažemo sa linkovima gde možete naći smeštaj, ture, prevoz i slično, a dalje sve sami organizujete.

*Cena avio karte je važila u trenutku objave ovog posta, a za eventualnu promenu cene kao i ostalih parametara od strane avio kompanije dvaranca.com ne snosi odgovornost.

2 komentara

  1. Poštovani, iskoristili smo prvi let za Lisabon i zaljubili se u Portugal. Na sve vaše savetebi divne preporuke, dodala bih da je u Portugalu aktivan Bolt, i za mnoge vožnje (kad se račun podeli na pola jer smo išle nas dve), izađe jeftinije od autobusa. Toplo preporučujem da se skine aplikacija jer se dobija popust na 10 vožnji. Uz ovu, treba iskoristiti i Flixbus. Kartu od Porta do Lisabona smo platile ispod 10e po osobi. Nadam se da će nape iskustvo nekome koristiti
    Srdačan pozdrav

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *