Kako pronaći najpovoljniji smeštaj?

Često dobijamo pitanje kako pronaći povoljan smeštaj i da li su neki sajtovi za rezervaciju smeštaja pouzdani, pa smo odlučili da u ovom blog postu obradimo to pitanje. Takođe se postavlja pitanje zašto negde ne može da se nađe povoljan smeštaj.

Smeštaj možete samostalno pronaći na mnogo sajtova za rezervaciju istog, a na nekim destinacijama koje su veoma popularne prvo ode smeštaj koji ima dobar odnos cene i kvaliteta. Na nekim destinacijama zbog velikog izbora smeštaja često i dan pred put možete naći smeštaj na popustu. Nedavno smo putovali u Rim, a celo putovanje planirali nekih 2 nedelje ranije i jedva smo uspeli da nađemo povoljan, a dobar smeštaj i to neki stan koji je u rezervisan mesecima unapred. Neko ga je otkazao i nama se pojavio. S obzirom na pitanja koja dobijamo na Instagramu vidimo da je dobar smeštaj u Rimu, po pristupačnoj ceni teško pronaći. Izbor smeštaja u Moskvi kada smo mi bili pre 5 godina je bio ogroman i čak smo dan pred polazak uspeli da rezervišemo odličan, novi hotel po ceni od 30€ za noć za dvoje, a bilo je i hotela od 4-5 zvezdica u centru za 30-50€. Cene smeštaja su zaista lutrija, a za neke destinacije zbog masovnog turizma je nemoguće pronaći smeštaj po povoljnim cenama. 

Koji sajt za rezervaciju smeštaja koristiti?

Na nekim sajtovima za rezervaciju su smeštaji povoljniji na nekima skuplji. Recimo kada smo putovali po Aziji dobili smo preporuku da koristimo Agodu i čuli smo da je bolja od Bookinga, ali to nije uvek bio slučaj. Nekada Airbnb dobro radi posao, ali ga mi ne volimo jer su nam domaćini par puta otkazali i morali smo u poslednjem momentu da vijamo druge opcije.

Hotel Marina Bay Sands u Singapuru

Gde je onda najbolje tražiti i rezervisati smeštaj?

Zbog uštede vremena i kako bismo izbegli da pretražujemo na nekoliko sajtova i upoređujemo cene pronašli smo ovu pretragu. Nju smo implementirali i na stranicu nađi let i smeštaj, a ona je odlična zato što vrši poređenje nekoliko poznatih sajtova za rezervaciju smeštaja kao što su Booking, Agoda, Expedia… i daje najniže cenu u tom trenutku. Pretraga će vas redirektovati dalje na neki od sajtova gde rezervišete smeštaj, a mi savetujemo da se rezervacije toga tamo registrujete.

Pretraga smeštaja

Rezultate pretrage možete sortirati i po popustu, pa tako možete naći i hotele koji su jeftiniji i za 60-70% nego inače. Možete tražiti i smeštaje na mapi, pa tako najlakše pronaći neki koji je u blizini centra, aerodroma ili neke atrakcije koju želite da posetite. Tu je sortiranje i po ceni, oceni, kategorizaciji.

Da li su ti sajtovi za rezervaciju smeštaja pouzdani?

Svi sajtovi koji izađu u rezultatima ove pretrage su pouzdani. Mi smo probali sajtove Booking, Agoda, Expedia, ZenHotels, Trip.com. Svakako koliko god da je sajt pouzdan mi savetujemo da pre rezervacije i plaćanja napravite nalog tj. registrujete se. Nekad se desi da nastanu određeni bagovi i da neka transakcija ne prođe, a novci budu skinuti i zbog lakšeg praćenja i bržeg rešenja tog problema, odnosno vraćanja sredstava najbolje je da budete registrovani i ulogovani na sajt na kome to radite. Nije na odmet znati ovo i preduprediti podencijalne probleme. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *