ABU DABI od 60€ – POVRATNA AVIO KARTA IZ BEOGRADA

Česta destinacija i putnička želja su Emirati. Neko ide zbog posla, neko da poseti porodicu, ali je sve više i onih koji idu turistički. Nekom je to odlična opcija za dalje, na primer na Maldive, Šri Lanku, Indiju, ali i Uzbekistan, Kazahstan, Kirgistan. Većina naših turista ide u Dubai, dok nekolicina ode i u Abu Dabi.

Mi smo bili u više navrata par puta samo kroz tanzit dok smo u dva navrata i bili do Dubaija i uverili se u to da Dubai i nije tako skup grad, a i da pruža mnogo zanimljivog sadržaja. Čak i oni koji nisu ljubitelji velikih gradova ovde budu prijatno iznenađeni. O tome da li je Dubai skup možete čitati ovde.

Sada smo našli povoljne avio karte za Abu Dabi od 06. do 13. juna po ceni od 60€ iz Beograda i klikom na dugme ispod videćete više detalja. Klikom na kupi kartu, bićete preusmereni na sajt gde ćete kartu i kupiti. Ako imate članstvo na WizzAir-u kada vas redirektuje pretraga tamo i ulogujete se možete kupiti kartu po ovoj ceni, a ako nema članstvo kartu ćete platiti 77€. Ako klikom na dugme ispod kupite kartu, uštedećete vreme, a nama će značiti ako preko nas odete dalje na sajt za kupovinu avio karata.

Ukoliko vam predloženi datumi ne odgovaraju, možete da unesete druge datume i po istoj ceni moižete leteti 4, 7. ili 8. juna dok povratak može da vam bude 7. ili 14. juna.

Kako stići od Abu Dabija do Dubaija?

Najpovoljniji način za to je autobusom, a skoro je ubačena direktna linija od aerodroma u Abu Dabiju do Dubaija i sve detalje možete pronaći OVDE.

Smeštaj u Dubaiju i Abu Dabiju

Dubai stvarno pruža razne opcije za smeštaj, od skupih, nezamislivo skupih, povoljnih hotela, pa do jeftinih hostela i hotela.

Naš savet je da budete na metro liniji ako je nekako moguće, jer ćete se brže kretati, mada nije isključeno da ćete morati da platite nekad i taksi ili idete busom. Shvatite da je sve jako udaljeno i da je koliko god vam nešto delovalo blizu na mapi, sigurno nije. Zato je nama bila bitna blizina metro linije. 

Ovde ostavljamo i opciju da samostalno pretražite smeštaj, a možete nakon pretrage sortirati i po popustu, ceni i ostalim opcijama. 

Kako bismo vam dočarali udaljenosti. Mi smo bili u nekom hostelu u dvokrevetnoj sobi sa kupatilom na 2.2km od Burj Kalife, a odmah pored Muzeja Budućnosti, dok je Dubai marina bila na 25km od našeg smeštaja. Izmerite razdaljine na Google mapi kada gledate smeštaj i vodite računa da prevoz bude blizu.

Šta obići u Dubaiju?

Dubai pruža mnogo toga, od popularnih turističkih atrakcija za koje je potrebno platiti ulaz, do stvari koje možete besplatno da obiđete. Sve građevine spolja možete besplatno obići i fotografisati se tu, a još neke savete šta obići ćemo ostavili i u posebnom tekstu “Da li je Dubai skup?“. 

Ovde vam izdvajamo neke od izleta i atrakcija koje možete obići, a za iste možete kartu kupiti i unapred online. 

Prtljag

Što se tiče prtljaga u cenu je uključen mali ručni prtljag (40x30x20cm) koji vam možda neće biti dovoljan, ali spram toga koliko biste stvari da nosite odaberite neku od opcija doplate prtljaga.

Možemo da kažemo da kod tog malog prtljaga nama do sada nisu nikad pravili pitanje i uvek smo prolazili sa rančevima koji su nekih 47x33x20cm i uz njih smo koristili i mali jastuk odnosno jastučnicu, a u nju smo pakovali nešto od garderobe. Detalje oko pakovanja možete pogledati na videu ispod.

Da li postoje skriveni troškovi?

Mnogi brinu da će na kraju platiti kartu mnogo više. U ovom slučaju, u datu cenu je uključen samo jedan mali prtljag o čemu smo pisali gore. Nama je uvek dovoljan ručni prtljag 55x40x23cm, a o tome kako se spakovati u taj prtljag smo pisali u ovom blog postu. Na putovanju nekad i peremo veš, a i o tome smo pisali, pa vam može biti od koristi. Na kratka putovanja, kao što je ovo uvek se spakujemo u taj najmanji prtljag koji smo pomenuli u pausu gore.

Pored dodatnog troška za prtljag, morate voditi računa da ste svoje lične podatke dobro upisali jer low cost avio kompanije naplaćuju promenu imena, ali potrebno je i da se čekirate online pre leta, jer i ova usluga može da vas košta na aerodromu.

Ako želite određeno sedište, obrok i piće u avionu i to ćete doplatiti.

Znači, ako ne želite, ne morate imati dodatnih troškova, a ako imate nekih specijalnih zahteva plaćate.

Ako želite da saznate više detalja kako funkcionišu low cost avio kompanije pogledajte ovaj video ispod.

Smeštaj takođe nije uključen u ovu predloženu cenu.

Mi nismo agencija i ne organizujemo ovo putovanje, nego samo dajemo predlog kada su jeftine karte i pomažemo sa linkovima gde možete naći smeštaj, ture, prevoz i slično, a dalje sve sami organizujete.

*Cena avio karte je važila u trenutku objave ovog posta, a za eventualnu promenu cene kao i ostalih parametara od strane avio kompanije dvaranca.com ne snosi odgovornost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *