46€ Bergamo i Maroko – Kružno putovanje iz Niša

Danas smo se prisetili jedne super destinacije i kružnog putovanja. Mi smo Bergamo i Maroko spojili pre par godina, ali smo tada leteli iz Temišvara. Sada ovu varijantu možete iskombinovati i iz Niša.

S obzirom da se mere vezane za koronu popuštaju, sada se može puno laganije i opuštenije putovati.

Povratna avio karta od Niša do Begrama je 20€, dok je od Bergama do Marakeša još 26€. Ispod ćemo napisati koji prtljag je uključen u ovu cenu i hak kako da prođete sa malim prtljagom.

Iz Niša se leti 21. aprila u 13:05 dok je od Bergama do Marakeša istog dana u 20:10. Imate sasvim dovoljno vremena da obiđete Bergamo nekih 2-3 sata, ali ako ne želite da jurcate, preko puta aerodroma je tržni centar.

Povratak iz Marakeša je 27. aprila i u Bergamu ste uveče u 7:15, dok sutradan idete nazad za Niš u 10:50, pa i tu imate prostora za obilazak Bergama, koji je veoma simpatičan gradić i za njega vam može biti dovoljno i 5-6 sati, koliko ukupno i imate.

Ukoliko imate želju da putujete nekim drugim danima, proverite na pretrazi ispod koje su cene karata.

Kako naći povoljan smeštaj?

Nije na odmet znati da ovde možete pronaći i smeštaj. Pretraga će vam izbaciti najbolju opciju, odnosno napraviće poređenje smeštaja na nekoliko najpoznatijih sajtova za pretragu i dati najbolju cenu. Treba samo da odaberete grad i datume kada ste tamo.

Mi smo u Maroku bili 2017. pa možete pročitati naš blog post koji smo tada napisali, a ovde ćemo ostaviti i linkove gde možete pronaći svežije informacije.

Organizovanje tura, izleta, muzeji i prevoz

Predlog za neke izlete možete pronaći ovde.

Prtljag

Što se tiče prtljaga u cenu je uključen mali ručni prtljag (40x30x20cm) koji vam možda neće biti dovoljan, ali spram toga koliko biste stvari da nosite odaberite neku od opcija doplate prtljaga.

Možemo da kažemo da kod tog malog prtljaga nama do sada nisu nikad pravili pitanje i uvek smo prolazili sa rančevima koji su nekih 47x33x20cm, a to su ovi sa slike ispod koje držimo napred. Ako želite da saznate više o ovakvim rančevima kliknite na sliku i odvešće vas na sajt gde možete naći ova dva koje mi imamo, ali i još nekoliko dobrih modela. Mi smo oduševljeni istim, a u pitanju je holandski brend, koji je veoma kvalitetan i što je najbitnije otporan na kišu i sečenje tj. džeparenje.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rancevi-post-min.jpg

Ako doplaćujete prtljag, naš savet je da doplatite priority, jer je to najjeftinija opcija. Druga opcija je zapravo hak i možda vam može biti interesantna, a to je da uzmete jastuk i napunite ga garderobom. Njega vam neće računati kao prtljag, samo nemojte preterivati sa veličinom jastuka.

Da li postoji skrivenih troškova ovde?

Mnogi brinu da će na kraju platiti kartu mnogo više. U ovom slučaju, u datu cenu je uključen samo jedan mali prtljag o čemu smo pisali gore. Nama je uvek dovoljan ručni prtljag 55x40x23cm, a o tome kako se spakovati u taj prtljag smo pisali u ovom blog postu. Na putovanju nekad i peremo veš, a i o tome smo pisali, pa vam može biti od koristi.

Pored dodatnog troška za prtljag, morate voditi računa da ste svoje lične podatke dobro upisali jer low cost avio kompanije naplaćuju promenu imena, ali potrebno je i da se čekirate online pre leta, jer i ova usluga može da vas košta na aerodromu.

Ako želite određeno sedište, obrok i piće u avionu i to ćete doplatiti.

Znači ako ne želite, ne morate imati dodatnih troškova, a ako imate nekih specijalnih prohteva plaćate.

Smeštaj takođe nije uključen u ovu predloženu cenu, ali je ostavljena pretraga gde možete da ga pronađete.

Mi nismo agencija i ne organizujemo ovo putovanje, nego samo dajemo predlog kada su jeftine karte i pomažemo sa linkovima gde možete naći smeštaj, ture, prevoz i slično, a dalje sve sami organizujete.

*Cena avio karte je važila u trenutku objave ovog posta, a za eventualnu promenu cene kao i ostalih parametara od strane avio kompanije dvaranca.com ne snosi odgovornost.

* S obzirom na mere vezane za COVID19, najbolje bi bilo da se pre putovanja, odnosno pre kupovine avio karte, raspitate o uslovima ulaska u državu putovanja. To možete uraditi na sajtu ministarstva spoljnih poslova i zvaničnom sajtu države u koju se putuje, nije na odmet nazvati i ambasadu. Pored toga proverite da li avio kompanija ima neke dodatne uslove.

Takođe se raspitajte oko uslova za vizu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *