10 zanimljivih Adventa do kojih možete povoljno iz Beograda

Kada krenu božićni praznici mnogi evropski gradovi izgledaju kao da su izašli iz neke bajke i gde god da odlučite da odete sigurno ćete naći nešto lepo. Na mnogo mesta ne mare za doček Nove godine koliko za Božić, pa se više pažnje posvećuje božićnim marketima ili popularno adventima.

Mi danas ne izdvajamo 10 najboljih, niti najvećih, već 10 Adventa do kojih možete stići relativno povoljno iz Beograda. Ipak treba voditi računa da su ovo evropski gradovi, a da je vreme praznika posebna sezona i da je sve dosta skuplje nego inače, pa i smeštaj, ali ako želite da doživite onu magiju i prazničnu euforiju verujemo da ćete uspeti da se iskombinujete. Mi predlažemo da pogledate Kako pronaći povoljan smeštaj ako želite da uštedite malo na smeštaju.

Idemo prvo na one božićne bazare do kojih možete otići busom ili autom iz Beograda i Novog Sada.

1. Advent u Budimpešti

Budimpešta ima zaista lep božićni market i često je u vrhu najlepših evropskih Adventa i do tamo veoma lako može da se stigne autobusom i autom, ali i preko neke agencije. Najbolja opcija za prevoz busom je FlixBus.

2. Božićni market u Beču

Još jedan grad koji je našim turistima veoma drag i rado ga posećuju, a to je Beč. Ovde je tokom praznika posebna magija. Do Beča možete ići kao i do Budimpešte sa nekom od agencija organizovano, ali možete i samostalno autobusom ili autom. Ako idete autobusom pogledajte opciju za prevoz na linku gore za Flix ili na ovom linku jer pruža još mogućnosti.

3. Advent u Zagrebu

Još jedan popularan Advent u regionu je definitivno i onaj u Zagrebu. Do Zagreba možete i autom i autobusom kao i u prethodna dva grada, a ako idete busom FlixBus ima direktne polaske iz Beograda i Novog Sada.

4. Kolmar ima jedan od najlepših božićnih marketa u Evropi

Imamo nekoliko postova na temu kako povoljno stići do Kolmara i šta obići tamo, a ako biste baš u ovaj grad da idete na Advent tu je i vodič za Kolmar. Pre neki dan smo pronašli i jedan povoljan let za Kolmar, a evo i sada još tri termina kada mogu da se nađu relativno povoljne avio karte:

Ako vam ništa od ovih datuma ne odgovara onda je najbolje da na pretrazi ispod ukucate odakle letite, stavite da li idete do Kolmara, u tom slučaju aerodrom Basel – Mulhouse i odaberete datume. Ako ćete ipak u neki drugi grad koji smo predložili ispod onda unesite aerodrom u tom gradu.

5. Bazel

U Bazelu smo čuli da je takođe simpatičan božićni market i dekoracije, pa ako ostajete duže u Kolmaru možete i Bazel spojiti u to putovanje i ako imate dovoljno vremena idite i u Frajburg, pa tako posetite 3 božićna marketa u tri različite države i uporedite. Za Bazel vam je najbolje da letite do istog aerodroma kao i u prethodnom predlogu, a gore smo već predložili termine.

6. Berlin

Berlin možda nema najpoznatiji Advent na svetu ali je bar lako dostupan avionom iz Beograda. Letovi nisu toliko baš povoljni ali može da se nađe nešto. Mi izdvajamo par termina ispod kada je povratna avio karta oko 100€, a ako vam ne odgovaraju najbolje da pogledate na pretrazi iznad šta su opcije.

7. Advent u Kelnu jedan od najlepših

Kada smo istraživali opcije za božićne markete iz Beograda Keln je bio odličan primer, jer je ceo grad neverovatno lepo okićen i tu je par lokacija. Ceo događaj traje od 23. novembra do 23. decembra i mogu se naći povratne karte za oko 100€ u par termina.

8. Minhen – božićni market

Nemački gradovi se utrkuju koji će da bude lepše okićen i Minhen, kako je i jedan od najbogatijih, ulaže dosta u to, pa iz tog razloga on i važi za grad sa jednim od lepših Adventa u Evropi.

Do Minhena možete povoljno iz Beograda sa WizzAirom, a letovi su do Memingena. Mi ispod izdvajamo kao i za ostale gradove, par termina kada su povratne avio karte manje od 80€.

9. Kopenhagen

U Kopenhagen smo jednom otišli posle Božića, misleći da je sve od dekoracije ostalo i za Novu godinu, a kada smo stigli shvatili smo da se tamo mnogo više pažnje pridaje Božiću i da je većina dekoracije sklonjena. Tako da ako odete u Kopenhagen možete isto očekivati magiju, naročito u parku Tivoli.

Letove do Kopanhagena iz Beograda možete potražiti i kod nas na sajtu u pretrazi gore, a mi izdvajamo par termina kada su povratne karte povoljne:

10. U Bergamo na Advent možete otići već za 40€

Jedan neočekivani grad na ovoj listi ali ništa manje lep. Bergamo je sam po sebi veoma živopisan. Lep italijanski gradić koji je pomalo u senci Milana. Možda nije najbolji izbor za Advent, ali svakako jeste interesantan i sam po sebi romantičan. Do ovog grada iz Beograda imate povoljne avio karte, a cene i termini su sledeći:

  • 4 – 8. decembra povratna avio karta za 43€
  • 13 – 14. decembra za 39€ možete naći povratnu kartu
  • 14 – 18. decembra za 47€
  • 27 -31. decembra je odličan termin kada za 42€ možete naći povratnu avio kartu. Tada možete iskusiti malo i tu prednovogodišnju atmosferu za koju verujemo da je izraženija u Milanu i verujemo da ćete imati dovoljno vremena da odete u oba grada.

Smeštaj u ovim evropskim gradovima tokom Adventa

možete pronaći na pretrazi ispod.

Prtljag

Što se tiče prtljaga u cenu je uključen mali ručni prtljag (40x30x20cm) koji vam možda neće biti dovoljan, ali spram toga koliko biste stvari da nosite odaberite neku od opcija doplate prtljaga. Najbolje je prvo uzeti najpovoljniju avio kartu i onda doplatiti prtljag naknadno ili doplatiti priority.

Možemo da kažemo da kod tog malog prtljaga nama do sada nisu nikad pravili pitanje i uvek smo prolazili sa rančevima koji su nekih 47x33x20cm.

Detaljan post na temu prtljaga imate OVDE.

Da li postoje skriveni troškovi?

Mnogi brinu da će na kraju platiti kartu mnogo više. U ovom slučaju, u datu cenu je uključen samo jedan mali prtljag o čemu smo pisali gore. Nama je uvek dovoljan ručni prtljag 55x40x23cm, a o tome kako se spakovati u taj prtljag smo pisali u ovom blog postu. Na putovanju nekad i peremo veš, a i o tome smo pisali, pa vam može biti od koristi. Na kratka putovanja, kao što je ovo uvek se spakujemo u taj najmanji prtljag koji smo pomenuli u pausu gore.

Pored dodatnog troška za prtljag, morate voditi računa da ste svoje lične podatke dobro upisali jer low cost avio kompanije naplaćuju promenu imena, ali potrebno je i da se čekirate online pre leta, jer i ova usluga može da vas košta na aerodromu.

Šta sve morate da znate da vam low cost kopanija ne bi dodatno naplatila?

Znači, ako ne želite, ne morate imati dodatnih troškova, a ako imate nekih specijalnih zahteva plaćate.

Smeštaj takođe nije uključen u ovu predloženu cenu.

Mi nismo agencija i ne organizujemo ovo putovanje, nego samo dajemo predlog kada su jeftine karte i pomažemo sa linkovima gde možete naći smeštaj, ture, prevoz i slično, a dalje sve sami organizujete.

*Cena avio karte je važila u trenutku objave ovog posta, a za eventualnu promenu cene kao i ostalih parametara od strane avio kompanije dvaranca.com ne snosi odgovornost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *