Katanija (Sicilija) 33€ – povratna avio karta iz Sofije

Sicilija je uvek odličan izbor osim na leto, naročito u avgustu kada smo mi bili i kada je feragosto, nesnosna vrućina i gužve.

Termin ovog putovanja je od 16. do 27. maja i leti se za Katanju iz Sofije, a cena povratne avio karte je samo 33€ i tu su uključene takse, ručni prtljag, sedište dodeljeno slučajnim izborom… a sve detalje leta dobićete klikom na dugme ispod. Iako vam delujem da je 11 dana puno za Siciliju je knap, ali možete videti dosta toga.

Smeštaj na Siciliji

Uvej je korisno znati da ovde, na našem sajtu možete pronaći i smeštaj. Pretraga će vam izbaciti najbolju opciju, odnosno napraviće poređenje smeštaja na nekoliko najpoznatijih sajtova za pretragu i dati najbolju cenu. Treba samo da odaberete grad i datume kada ste tamo.

Organizovane ture po Siciliji

Najbolji način da upoznate neki grad je da se šetate, na Siciliji ima takvih gradića dosta, ali i nemojte propustiti da pričate sa ljudima, probate hranu na lokalnim mestima, odete na periferiju, na pijacu. Takođe dobar način je i taj da odaberete i neku organizovanu turu, jer ima baš zanimljivih. Najbolje i najpovoljnije ture možete pronaći na GetYourGuide-u, a mi smo pronašli neke zanimljive za vas i podelili ih na banerima ispod.

Prevoz po Siciliji

Mi kada smo bili na Siciliji, koliko god da smo razmišljali o iznajmljivanju auta, shvatili smo da se mnogo više isplate vozovi. Nemate skupe putarine, dodatna osiguranja, parkinge… Na pretrazi ispod možete pronaći veoma povoljne karte za vozove i autobuse i tako se kretati između gradova dok ste tamo. Mi predlažemo vozove, jer su brž, tamo gde ih ima. Možete taman iskoristiti da obiđete Palermo, Taorminu ili neki drugi grad u blizini koji vam je interesantan. Detalje možete pogledati klikom na dugme ispod.

Rent a car

Ukoliko ipak više volite auto, nije vam cimanje ni parking, ni putarine, jer više volite da detaljnije istražujete i stanete gde god želite onda ispod možete potražiti opciju za sebe.

Popusti

Ako želite da ostvarite popust na smeštaj, prilikom filtriranja kliknite na opciju “po popustu”, a ako biste da ostvarite dodatni popust na avio kartu, onda doplatite članstvo wizzaira koje vam se isplati ako putujete nekoliko puta godišnje i sve detalje imate na sajtu ove avio kompanije.

Prtljag

Što se tiče prtljaga u cenu je uključen mali ručni prtljag (40x30x20cm) koji vam možda neće biti dovoljan, ali spram toga koliko biste stvari da nosite odaberite neku od opcija doplate prtljaga.

Možemo da kažemo da kod tog malog prtljaga nama do sada nisu nikad pravili pitanje i uvek smo prolazili sa rančevima koji su nekih 47x33x20cm, a to su ovi sa slike ispod. Ako želite da saznate više o ovakvim rančevima kliknite na sliku i odvešće vas na sajt gde možete naći ova dva koje mi imamo, ali i još nekoliko dobrih modela. Mi smo oduševljeni istim, jer su kvaliteni i dobro organizovani, a i otporni na kišu i dobro napravljeni da ne mogu biti laka meta lopova.

Da li postoje skriveni troškovi?

Mnogi brinu da će na kraju platiti kartu mnogo više. U ovom slučaju, u datu cenu je uključen samo jedan mali prtljag o čemu smo pisali gore. Nama je uvek dovoljan ručni prtljag 55x40x23cm, a o tome kako se spakovati u taj prtljag smo pisali u ovom blog postu. Na putovanju nekad i peremo veš, a i o tome smo pisali, pa vam može biti od koristi.

Pored dodatnog troška za prtljag, morate voditi računa da ste svoje lične podatke dobro upisali jer low cost avio kompanije naplaćuju promenu imena, ali potrebno je i da se čekirate online pre leta, jer i ova usluga može da vas košta na aerodromu.

Ako želite određeno sedište, obrok i piće u avionu i to ćete doplatiti.

Znači, ako ne želite, ne morate imati dodatnih troškova, a ako imate nekih specijalnih zahteva plaćate.

Smeštaj takođe nije uključen u ovu predloženu cenu.

Mi nismo agencija i ne organizujemo ovo putovanje, nego samo dajemo predlog kada su jeftine karte i pomažemo sa linkovima gde možete naći smeštaj, ture, prevoz i slično, a dalje sve sami organizujete.

*Cena avio karte je važila u trenutku objave ovog posta, a za eventualnu promenu cene kao i ostalih parametara od strane avio kompanije dvaranca.com ne snosi odgovornost.

* S obzirom na mere vezane za COVID19, najbolje bi bilo da se pre putovanja, odnosno pre kupovine avio karte, raspitate o uslovima ul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *