Kako korona utiče na putovanja i šta kažu Ryanair i WizzAir povodom toga

Ryanair i WizzAir izdali su obaveštenja vezano za korona virus (koji se svakog dana ažurira spram novih dostupnih informacija) i to kako se oni ponašaju u vezi sa tim pa vam prenosimo najbitniji deo.

Obe avio kompanije su preduzele preventivne mere tako što su za početak krenuli svaki avion da dezinfikuju noć pred let, obezbedili su putnicima sredstva za dezinfekciju i vlažne maramice koje mogu da koriste za vreme leta i otkazuju letove ka i od ugroženih područja. Svaki avion ima sistem za prečišćavanje vazduha koji je veoma efikasan i ukalnja 99,97% bakterija i virusa iz vazduha. Naravno, osobolje im je obučeno da prepozna simptome virusa i da ako vidi nekog potencijalnog zaraženog da zna da deluje i minimizuje potencijalno dalje širenje.

WizzAir kaže da ukoliko vam je let otkazan ili pomeren imate pravo na nadoknadu, a više detalja o tome šta dobijate i kako da potražite povrat novca ili zamenu karte pogedajte na njihovom sajtu na OVOM LINKU.

Ryanair je od 14. marta do 09. aprila ukinuo sve letove za i iz Italije pošto je država Italija donela odluku o zatvaranju granica. Ukoliko ste imali karte u ovom periodu za neki od gradova u Italiji, sada je vreme na odete na sajt avio kompanije i tražite povrat novca ili samo pomerite putovanje za neki drugi period.

Ryan je isto tako dozvolio i svima koji ne žele da putuju u periodu od 13 – 31. marta na bilo koju destinaciju, a imaju kupljene karte, da mogu iste da zamene, odnosno da pomere datum putovanja.

Sve ove detalje možete pročitati kod njih na sajtu na LINKU.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *