Kada je najjeftinije otići u Kolmar?

Jedna od najlepših božićnih atmosfera se oseti na ulicama Kolmara i Strazbura. Kolmar je specifičan i po tome što je ukrašen tokom čitave godine i vlasnici kuća u centru ovog francuskog grada vole i da tokom godine menjaju ukrase i prilagođavaju ih dobu godine i prazniku, pa kad god odlučite da odete tamo imaćete osećaj kao da ste u bajci.

Tokom praznika smeštaj u Kolmaru bude i višestruko skuplji, pa je najbolji termin za dolazak od kraja januara do kraja februara.

Napisali smo jedan malo detaljniji blog post na temu “Kako samostalno organizovati putovanje u Kolmar?” koji možete pročitati da olakšate samostalnu organizaciju tamo, a sada delimo i info o jeftinim avio kartama.

U terminu od 3. do 6. februara možete za 39€ pronaći povratnu avio kartu od Niša do Bazela i aerodroma koji je najbliži Kolmaru. Sa ovog aerodroma možete otići i direktno u Bazel ili u Frajburg, grad u Nemačkoj koji je i te kako vredan posete.

Smeštaj u Kolmaru?

Mi smo bili u ovom smeštaju (Les appartements du Koifhus), on je u sezoni dosta skup, ali van sezone je veoma prihvatljiva cena. Mi smo plaćali nekih 37€ noćenje za dvoje.

Prtljag

Što se tiče prtljaga u cenu je uključen mali ručni prtljag (40x30x20cm) koji vam možda neće biti dovoljan, ali spram toga koliko biste stvari da nosite odaberite neku od opcija doplate prtljaga.

Možemo da kažemo da kod tog malog prtljaga nama do sada nisu nikad pravili pitanje i uvek smo prolazili sa rančevima koji su nekih 47x33x20cm i uz njih smo koristili i mali jastuk odnosno jastučnicu, a u nju smo pakovali nešto od garderobe. Detalje oko pakovanja možete pogledati na videu ispod.

Da li postoje skriveni troškovi?

Mnogi brinu da će na kraju platiti kartu mnogo više. U ovom slučaju, u datu cenu je uključen samo jedan mali prtljag o čemu smo pisali gore. Nama je uvek dovoljan ručni prtljag 55x40x23cm, a o tome kako se spakovati u taj prtljag smo pisali u ovom blog postu. Na putovanju nekad i peremo veš, a i o tome smo pisali, pa vam može biti od koristi. Na kratka putovanja, kao što je ovo uvek se spakujemo u taj najmanji prtljag koji smo pomenuli u pausu gore.

Pored dodatnog troška za prtljag, morate voditi računa da ste svoje lične podatke dobro upisali jer low cost avio kompanije naplaćuju promenu imena, ali potrebno je i da se čekirate online pre leta, jer i ova usluga može da vas košta na aerodromu.

Ako želite određeno sedište, obrok i piće u avionu i to ćete doplatiti.

Znači, ako ne želite, ne morate imati dodatnih troškova, a ako imate nekih specijalnih zahteva plaćate.

Ako želite da saznate više detalja kako funkcionišu low cost avio kompanije pogledajte ovaj video ispod.

Smeštaj takođe nije uključen u ovu predloženu cenu.

Mi nismo agencija i ne organizujemo ovo putovanje, nego samo dajemo predlog kada su jeftine karte i pomažemo sa linkovima gde možete naći smeštaj, ture, prevoz i slično, a dalje sve sami organizujete.

*Cena avio karte je važila u trenutku objave ovog posta, a za eventualnu promenu cene kao i ostalih parametara od strane avio kompanije dvaranca.com ne snosi odgovornost.

* S obzirom na mere vezane za COVID19, najbolje bi bilo da se pre putovanja, odnosno pre kupovine avio karte, raspitate o uslovima ulaska u državu putovanja. To možete uraditi na sajtu ministarstva spoljnih poslova i zvaničnom sajtu države u koju se putuje. Pored toga proverite da li avio kompanija ima neke dodatne uslove.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *