Dubai 106€ – povratna avio karta iz Budimpešte

U martu ove godine smo bili u Dubaiju. Iako ne volimo velike, moderne gradove i nismo nešto fascinirani velikm zgradama, Dubai nas je ipak prijatno iznenadio. Grad budućnosti u kome ima i te kako šta zanimljivo da se vidi, ali i pored toga dobra je energija u gradu, pa smo iz njega otišli sa osećajem da bismo mogli da se vratimo opet.

Mi smo tada leteli iz Beograda do Abu Dabija. Kada tako idete stižete kasno noću, negde oko 2 i jedini način da dođete do Dubaija je taksi ili da spavate na aerodromu i ujutru idete na bus. Taksisti na licu mesta naplaćuju od 70-100€, a ako uspete da nađete kontakt nekog od Pakistanaca ili Indijaca koji rade polulegalno možete se provući za do 50€.

Mi smo zato odlučili da pronađemo i drugu varijantu gde imate povoljan let direkt za Dubai, ali i u ovom slučaju imate transfer do Budimpešte. Ako ste sa severa Srbije, Hrvatske i blizu granice sa Mađarskom biće vam lakše možda da letite ovako.

Povoljni let za Dubai po ceni od 106€ za povratnu avio kartu smo našli u terminu od 27. novembar – 6. decembar.

U sledećim terminima možete pronaći povratne avio karte po sličnim cenama:

Ako mislite da je Dubai skup i da će vam trebati tamo mnogo novca pročitajte ovaj naš tekst o cenama u Dubaiju.

Smeštaj u Dubaiju

Dubai stvarno pruža razne opcije za smeštaj, od skupih, nezamislivo skupih, povoljnih hotela, pa do jeftinih hostela i hotela. U sezoni je smeštaj malo skuplji, ali ako ne uspevate da nađete ništa povoljno gledajte kvart Deira i smeštaj blizu metro linije. Dubai je jako razuđen, sve je jako udaljeno, pa ako nađete smeštaj blizu neke atrakcije bićete udaljeni od svih drugih, tako da vam je korišćenje prevoza neminovno. Zato je nama bila bitna blizina metro linije. 

Ovde ostavljamo i opciju da samostalno pretražite smeštaj, a možete nakon pretrage sortirati i po popustu, ceni i ostalim opcijama. 

Evo primer kako bismo vam dočarali udaljenosti. Mi smo bili u nekom hostelu u dvokrevetnoj sobi sa kupatilom na 2.2km od Burj Kalife, a odmah pored Muzeja Budućnosti, dok je Dubai marina bila na 25km od našeg smeštaja. Izmerite razdaljine na Google mapi kada gledate smeštaj i vodite računa da prevoz bude blizu.

Ako ipak više volite da smeštaj nađete na bookingu ostavljamo vam i tu opciju

Šta obići u Dubaiju?

Dubai pruža mnogo toga, od popularnih turističkih atrakcija za koje je potrebno platiti ulaz, do stvari koje možete besplatno da obiđete. Sve građevine spolja možete besplatno obići i fotografisati se tu, a još neke savete šta obići ćemo ostavili i u posebnom tekstu “Da li je Dubai skup?“. 

Ovde vam izdvajamo neke od izleta i atrakcija koje možete obići, a za iste možete kartu kupiti i unapred online. 

Dodajemo još da je safari u Dubaiju popularan, a ako odlučite da idete na ovo odlična opcija vam je Grupon jer ćete značajno uštedeti.

Prtljag

Što se tiče prtljaga u cenu je uključen mali ručni prtljag (40x30x20cm) koji vam možda neće biti dovoljan, ali spram toga koliko biste stvari da nosite odaberite neku od opcija doplate prtljaga.

Možemo da kažemo da kod tog malog prtljaga nama do sada nisu nikad pravili pitanje i uvek smo prolazili sa rančevima koji su nekih 47x33x20cm i uz njih smo koristili i mali jastuk odnosno jastučnicu, a u nju smo pakovali nešto od garderobe. Detalje oko pakovanja možete pogledati na videu ispod.


Da li postoje skriveni troškovi?

Mnogi brinu da će na kraju platiti kartu mnogo više. U ovom slučaju, u datu cenu je uključen samo jedan mali prtljag o čemu smo pisali gore. Nama je uvek dovoljan ručni prtljag 55x40x23cm, a o tome kako se spakovati u taj prtljag smo pisali u ovom blog postu. Na putovanju nekad i peremo veš, a i o tome smo pisali, pa vam može biti od koristi. Na kratka putovanja, kao što je ovo uvek se spakujemo u taj najmanji prtljag koji smo pomenuli u pausu gore.

Pored dodatnog troška za prtljag, morate voditi računa da ste svoje lične podatke dobro upisali jer low cost avio kompanije naplaćuju promenu imena, ali potrebno je i da se čekirate online pre leta, jer i ova usluga može da vas košta na aerodromu.

Ako želite određeno sedište, obrok i piće u avionu i to ćete doplatiti.

Znači, ako ne želite, ne morate imati dodatnih troškova, a ako imate nekih specijalnih zahteva plaćate.

Ako želite da saznate više detalja kako funkcionišu low cost avio kompanije pogledajte ovaj video ispod.

Smeštaj takođe nije uključen u ovu predloženu cenu.

Mi nismo agencija i ne organizujemo ovo putovanje, nego samo dajemo predlog kada su jeftine karte i pomažemo sa linkovima gde možete naći smeštaj, ture, prevoz i slično, a dalje sve sami organizujete.

*Cena avio karte je važila u trenutku objave ovog posta, a za eventualnu promenu cene kao i ostalih parametara od strane avio kompanije dvaranca.com ne snosi odgovornost.

* S obzirom na mere vezane za COVID19, najbolje bi bilo da se pre putovanja, odnosno pre kupovine avio karte, raspitate o uslovima ulaska u državu putovanja. To možete uraditi na sajtu ministarstva spoljnih poslova i zvaničnom sajtu države u koju se putuje. Pored toga proverite da li avio kompanija ima neke dodatne uslove.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *