BERLIN – KORISNE INFORMACIJE

U ovom postu ćemo sa vama podeliti nekoliko korisnih informacija, saveta i linkova vezanih za samostalno putovanje u Berlin.

Berlin, glavni grad Nemačke i drugi po veličini u Evropskoj uniji. Grad je kulture, politike, biznisa, kreativnih ljudi i umetnosti, a najpoznatiji je po Berlinskom zidu i Branderburškoj kapiji.

Mi smo u Berlin leteli iz Budimpešte u oktobru 2016. godine po veoma povoljnoj ceni, a informacije o letovima, kao i o paket aranžmanu smo delili sa vama u ranijim postovim, a uskoro opet možete očekivati povoljne opcije za Berlin.

Ukoliko ne želite da idete avionom, u Berlin možete ići i autobusom iz mnogih gradova u Srbiji. Autobuske karte za Berlin možete potražiti i kupiti klikom na dugme ispod.

Prevoz u Berlinu

Od aerodroma Schonefeld do Berlina, do centra ili glavne železničke stanice najlakše možete doći vozom, mada postoje i autobuske linije. Karta za voz košta 3,40€ u jednom pravcu a voz saobraćaju na 10ak minuta. Karte možete kupiti na automatu koji se nalaze pre izlaska na perone, a na ovom linku možete pogledati mapu kako bi u zavisnosti od toga gde tačno treba da stignete, pronašli koja vam linija voza najviše odgovara.

Za kretanje po samom Berlinu možete koristiti gradski prevoz (autobus, tramvaj, metro), gde cena za jednu vožnju u trajanju od 120 min kosta 2.80€. Takođe postoje i karte za kraću vožnju (3 stanice metroom ili do 6 stanica autobusom i tramvajem), a možete kupiti i jednodnevnu kartu u iznosu od 7€, a sve detalje potražite ovde.

Besplatna tura

Naša preporuka je da, ukoliko znate engleski, obavezno odete na besplatnu turu, za koju možete ostaviti bakšiš koliko smatrate da je u redu, a sve potrebne informacije možete naći na njihovom sajtu.

Šta videti u Berlinu?

Dok ste u Berlinu predlažemo da vidite sledeće: Brandenburšku kapiju, ostatke berlinskog zida, palatu Šarlotenburg (Schloss Charlottenburg), ostvo muzeja, Holocaust memorial, muzej Gugenhajm, popeti se na Rajstag. Može se ući i popeti na krov berlinskog parlamenta odakle se vidi panorama grada. Ulazak se zakazuje, a to možete uraditi ovde. Takođe dok ste tamo uzivajte u nemačkim specijalitetima i pivu. 🙂

Probaćemo da vas provedemo kroz Berlin uz još neke trenutke zabeležene na ovim fotografijama.


Ukoliko vam se ide u Berlin iz Beograda imate EasyJet, ali takođe i iz Budimpešte možete naći jeftine letove. To sve, ali i smeštaj možete potražiti ovde.

11 komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *