Vodimo vas na krstarenje – Konačno možete putovati sa nama

Ovo neće biti obično putovanje kruzerom, već jedno potpuno drugačije krstarenje koje će vam promeniti pogled na putovanja, nakon kojeg ćete kući otići puni iskustava, novih saznanja i veština. Nakon ovog krstarenja definitivno ćete putovati na drugačiji način.

Nedavno smo pravili anketu u kojoj smo pitali da li biste želeli da putujete sa nama i naišli na veliko interesovanje. Sada u saradnji sa našim prijateljima iz Allegra Krstarenja smo došli na ideju da bi tako nešto mogli i da realizujemo. Kako mi nismo agenti za putovanja, niti agencija, a ni turistički vodiči, mi putovanja ne možemo organizovati, ni realizovati, a tako ni voditi ture. Ipak možemo vas pozvati da putujete zajedno sa nama da istražujete lokacije, hranu, družimo se i delimo naša iskustva i priče sa putovanja. 

Zalazak sunca sa kruzera

Krstarenje je vid putovanja koji smo iskusili prošle godine i nakon što smo podelili detaljan vodič na tu temu, kao i niz videa na društvenim mrežama, videli smo da smo otklonili mnoge sumnje i zainteresovali mnoge za ovaj vid putovanja. Zato bismo sada voleli da i ovo naše zajedničko putovanje bude krstarenje Mediteranom. 

Po čemu se ovo putovanje izdvaja u odnosu na druga?

Na ovom krstarenju pored obilazaka evropskih gradova, sticanja novog iskustva, upoznavanja broda i sadržaja na njemu, imaćete prilike da čujete i našu priču i predavanje na temu kako smo uzeli dva ranca i pobegli iz kancelarije, kako je tekao naš put, kako smo putovali kada smo radili od 9 do 5, koliko je vremena trebalo da dođemo do ovde, odnosno šta možete uraditi i vi da počnete da putujete više. Takođe podelićemo neke korisne alate koji vam mogu olakšati organizaciju putovanja. Predavanje bi bilo tokom dana plovidbe, nakon čega smo otvoreni za pitanja. 

Na ovom putovanju mi nećemo biti vodiči koji će vam pričati o znamenitostima u gradovima, istorijskim događajima, već više podeliti neke svoje alate i savete kako samostalno da istražite neko mesto i saznate više o njemu. Bićemo tu za odlazak od luke do grada, smernice i pomoć kako i šta obići. Takođe možete sa nama ići u istraživanje nekog grada, ali ćete imati i slobodno vreme. Svakog dana nakon grada okupljamo se na dogovorenom mestu i vraćamo na brod, gledamo isplovljavanje i idemo na večeru. U većini gradova luka je blizu centra, osim u Rimu, pa ukoliko biste voleli da odete na izlet u Rim potrebno je na vreme to rezervisati kako bi se obezbedio autobus od strane brodske kompanije. 

Plan puta i ruta krstarenja

Krstarimo brodom Costa Smeralda, napravljenog 2019. godine, a ruta je mediteranom od Đenove, preko Marseja, Barselone, nakon čega imamo jedan dan na moru, kada je i predavanje, pa Kaljari, Napulj i Ćivitavekija odnosno Rim i na kraju opet iskrcavanje u Đenovi. 

Polazak je iz Beograda autobusom. Kreće se rano ujutru, dnevna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju, nakon čega se uveče stiže u Padovu. Noćenje sa doručkom u hotelu sa 4* u Padovi i rano ujutru nastavljamo za Đenovu. Do ukrcavanja imate slobodno vreme u Đenovi za obilazak.

 • Termin putovanja je od 07. do 16. novembra.

Ovo putovanje je zamišljeno kao druženje, razmena iskustava i znanja. Ako biste voleli da se upoznamo, čujete našu priču i iskustva, naučite neke od caka za putovanja i vidite možete li vi na neki način primeniti naša znanja onda će vam ovo putovanje biti interesantno. Pored toga ako želite da iskusite ovaj način putovanja, kada ste u hotelu koji pluta i gotovo svako jutro ste u novom gradu onda je ovo za vas. 

Detaljan plan puta

 • 07.11. Beograd – Padova
  Okupljanje grupe u 04:30h na parkingu kod Jumba na Novom Beogradu na Bulevaru Milutina Milankovića 86A. Dnevna vožnja autobusom preko Hrvatske i Slovenije prema Italiji, sa usputnim stajanjima zbog graničnih kontrola i pauzama po potrebama grupe. Dolazak u Padovu u večernjim satima i smeštaj u hotel. Noćenje.
 • 08.11. Padova – Đenova 
  Nakon doručka, napuštanje hotela i slobodno vreme u Padovi. Transfer do luke u Đenovi i ukrcavanje na brod Costa Smeralda. Nakon ukrcavanja i smeštanja u kabine, možete ručati u bafe restoranu.
 • 09.11. Marsej, dolazak u 09, polazak u 18h
 • 10.11. Barselona, dolazak u 09, polazak u 19h
  40.4 N, 003.2 E – Balearsko more (23:30-00:30h)
  Tokom plovidbe na otvorenom moru i  Sredozemnog mora, ukazaće nam se nebo prepuno zvezda. Oficiri će nas voditi kroz sazvežđa i bolje upoznati sa galaksijama i zvezdama koje možemo videti na noćnom nebu Mediterana.
 • 11.11. Dan na moru, u plovidbi kada ćemo imati predavanje i malo više se družiti
 • 12.11. Kaljari (Sardinija), Italija, dolazak u 07:30, polazak u 16
 • 13.11. Napulj, dolazak u 09, polazak u 19
 • 14.11. Rim, dolazak u 08, polazak u 18:30
 • 15.11. Đenova – Beograd
  Nakon doručka, iskrcavanje sa broda i slobodno vreme u Đenovi do polaska. Nastavak putovanja preko Slovenije i Hrvatske prema Srbiji, sa usputnim stajanjima.
 • 16.11. Dolazak u Beograd
  Nakon noćenje vožnje dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.

*Napomena: Plan koji smo naveli se u 95% slučajeva realizuje, ali može da se desi zbog vremenskih uslova da kapetan proceni da nije bezbedno uploviti u neku luku odnosno kretati se određenom rutom, pa istu može promeniti. Takođe vremena dolaska i odlaska u luke mogu minimalno imati odstupanja.

Kruzer Costa Smeralda

Cene ovog krstarenja i uslovi plaćanja

Cene za ovo krstarenje se razlikuju u odnosu na tip kabine, a one su:

 • 880€ za kabinu bez prozora,
 • 980€ za prozorsku (prozor nije moguće otvoriti) i
 • 1080€ za balkonsku kabinu.

Cene su po osobi za boravak u dvokrevetnim kabinama.
Ukoliko želite da boravite sami u kabini, potrebna je doplata (cena jednokrevetnih kabina saznaćete na upit).

Kako je broj kabina ograničen i odlučili smo da za najbrže obezbedimo popust, ukoliko ste zainteresovani za ovo putovanje naš savet bi bio da se prijavite do 25. jula putem formulara ispod, a mi ćemo vas kontaktirati sa više detalja kako bi dali instrukcije za plaćanje avansa.

U cenu je uključeno:

 • Osmodnevno krstarenje Mediteranom na brodu Costa Smeralda, a to podrazumeva hranu na brodu, pun pansion i užine, piće uz doručak kao što su voda i sokovi na točenje i kafa i čajevi na aparatima. Obroci su u bafe restoranu, ali večerati možete u nekom od restorana na brodu u unapred dodeljenom terminu, a bira se neko od 4 ponuđena jela. Korišćenje svih sadržaja broda kao što su bazeni, đakuzi, teretana, pozorište, diskoteka, razne dnevne i noćne aktivnosti… 
 • Predavanje na temu kako smo se spakovali u dva ranca i pobegli iz kancelarije sa pitanjima i odgovorima nakon istog. Biće i reči o tome kako putovati povoljno i organizovati se samostalno.
 • Druženje i obilasci destinacija na koje pristanemo, otkrivanje lokalnih mesta i načina kako mi istražujemo neku destinaciju uz primenu korisnih alata i aplikacija.
 • Prevoz autobusom iz Beograda do Padove i Đenove i nazad za Beograd.
 • Jedno noćenje sa doručkom u hotelu 4* u Padovi, veče pre ukrcavanja.
 • Lučke takse u iznosu od 180€.

Obavezne doplate na brodu:

 • Napojnice u iznosu od 77€ ukupno, odnosno 11€ po osobi po danu. 

Ono šta nije uključeno u cenu i dodatno se plaća:

 • Piće kao što su pivo, vino, sokovi, žestina i kafe u barovima se posebno plaćaju. 
 • Takođe, ako vam treba internet i on se doplaćuje, a cena zavisi od paketa.
 • Transferi od luke do grada, jedino su uključeni transferi u Đenovi u dolasku i povratku.

Ukoliko nikada niste bili na krstarenju verujemo da će vam OVAJ TEKST biti od pomoći da steknete detaljnu sliku o brodu, sadržajima, pravilima i putovanju na ovaj način. 

Organizator ovog putovanja je Allegra Krstarenja, kod kojih plaćate aranžman i dogovarate detalje puta.

Prijava za Krstarenje

Prijavite se za krstarenje putem forme ispod, a mi ćemo vas kontaktirati za više detalja vezanih za plaćanje i program puta.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *