Saveti za dodatnu uštedu prilikom kupovine avio karte

Ovde ćete saznati kako jeftinije kupiti avio karte

  • Koristite različite pretraživače avio karata?

Najbolje da koristite sajtovi koje upoređuju ponude svih avio kompanija i naprave listu letova koje ste izabrali. U suštini, to je najjednostavniji i najpouzdaniji način za pronalaženje karata po najnižoj ceni: potreban vam je samo jedan sajt da biste videli sve ponude za željenu detinaciju. Različiti pretraživači mogu drugačije sortirati rezultate, pa preporučujemo da istražite različite sajtove ovog tipa. Razlika u ceni može biti od 2% do 7% ukupne cene karte. Pored toga, ovakvi sajtovi imaju dodatne opcije kao što su pretplate na newsletter za najbolje ponude, bonuse i druge stvari koje vam mogu pomoći da uštedite novac.

  • Birajte letove sa presedanjem

Kada putujete pogotovo na dalje destinacije, uvek birajte letove sa presedanjem jer su u većini slučajeva jeftiniji od direktnih letova. Stvar je u tome da avio kompanije pokušavaju da prodaju karte za sve letove do njihovog glavnog aerodroma tj sedišta (poznatih kao čvorišta).

Presedanje možete organizovati na pametan i produktivan način. Putnici često koriste pauze – veze koje traju duže od 24 sata. Ovo je odličan način da vidite više i da uštedite novac. Nakon što kupite kartu za letove sa povezivanjem, morate podneti zahtev za zaustavljanje ili aplicirati za vizu ukoliko vam je ista potrebna za grad tj državu u kojoj presedate.

  • Putujte „pravim“ danima

Mnoge aviokompanije menjaju cene avio karata u zavisnosti od dana putovanja. U većini slučajeva, najjeftiniji dani za putovanje su utorak, sreda i četvrtak. Od petka do nedelje i za vreme praznika karte su skuplje. Međutim, ovo pravilo ne funkcioniše baš uvek, ali u većini slučajeva da.

  • Budite fleksibilni oko datum putovanja

Ako vam određeni datumi zaista nisu bitni, promenite datume odlaska i dolaska: razlika između 3, 5 ili 7 dana vam može uštedeti mnogo novca. Neki sajtovi čak i nude posebne kalendare za ove svrhe. Inače, ako vam vreme putovanja zaista nije bitno, birajte rano jutarnje i kasno večernje letove koji su takođe u većini slučajeva jeftiniji.

  • Prijavite se za loyalty program i za skupljanje milja

Kod određenih avio kompanija, svakim letom skupljate milje koje vam mogu doneti neke kupone za kupovinu, besplatne karte ili popuste. Savetujemo vam takođe, da uplatite godišnje članstvo koje vam isto donosi razne pogodnosti: popuste na karte, veći dozvoljen prtljag, mogućnost ranije check in-a i druge.

  • Obratite pažnju na detalje

Kada kupujete karte, savetujemo vam da obavezno proverite sve uslove. Stvar je u tome što neki sajtovi za kupovinu avio karata i kao i same avio kompanije mogu da naplatiti neke čudne, dodatne naknade: za plaćanje putem interneta, za rezervaciju karte, za check in na aerodromu, dodatni prtljag. Naš savet je da budete oprezni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *