Jeftine avio karte i smeštaj

Večita pitanja: “Kako naći jeftinu avio kartu?, “Kako pronaći jeftin smeštaj?”

Kako uostalom putovati jeftino?

Jednostavno. Olakšaćeš sebi korišćenjem ove pretrage koja se nalazi ispred tebe. Tačnije na polici ispod ovog prvog paragrafa. Zgrabi je.

Kako neki putuju tako često?

Društvene mreže su danas postale mesto gde mnogi dele fotografije sa svojih putovanja. Neki samo drugima nabijaju osećaj ljubomore i hvale se gde su sve bili, dok drugi govore o tome kako su tamo otišli, koliko košta hrana, koja je bila cena avio karte, gde naći jeftin smeštaj i mnoge druge korisne savete. Sam biraš koga ćeš pratiti na društvenim mrežama. Prati ove druge koji dele koristan sadržaj. Mnogi nađu jeftinu kartu, smeštaj, ali onda napucaju fotke i predstavljaju to kao neki luksuz i nešto nedostižno.

Možeš i ti koristiti svaki slobodan trenutak od posla i otputovati negde.

Mi otputujemo 6-7 puta godišnje, zavisno od toga koliko vremena imamo, a uvek uspemo da nađemo jeftine varijante. Zato i delimo te informacije sa ljudima, što ovde na sajtu i blogu, što na društvenim mrežama, naročito Instagramu i Youtubeu. Potraži nas tamo ili jednostavno iskoristi to što je ova pretraga ovde. Potraži je par polica iznad, a ona će za tebe naći jeftinu avio kartu i smeštaj. Onda kada budeš putovao/la često, pored deljenja slika na društvenim mrežama podeli sa ljudima i neke korisne informacije koje si pokupio/la na tom putovanju ili gde si naš’o/la jeftinu kartu.

Nije sramota ne znati, sramota je kad saznaš a ne deliš sa drugima.

Pretraga jeftinih avio karata, jeftinog smeštaj i putovati jeftino nije nuklearna fizika. Ako već hoćeš da uđeš u trag avio kompanijama i njihovom algoritmu, to je već možda pomalo i kvantna fizika. Drži se zato saveta koje imaš na internetu ili, da ne lutaš, konkretno na našem sajtu. Pročitaj kako i kreni u istraživanje. Kada saznaš deli prijateljima da i oni znaju ;).

Nije potraga letova ni ovo. Nije bauk, lako je.

Kad se hvališ stvaraš zavist, a kada deliš korisno stvaraš zajednicu ili postaješ deo nje.

Možda te neko počasti kafom i kvalitetnim razgovorom i razmenom iskustva. Kafa nije neka vrednost, ali ovo drugo može da bude. Tako se gradi mreža.

Sedeli smo na jednoj lepoj terasi pored Dunava i pili kafu sa prijateljima. Vikendom ujutru i nije neka gužva, grad još spava i bašta je bila puna praznih stolica. Lako je naći mesto da nisi nabijen odmah uz drugi sto i da se ne mešaju razgovori. Tri stola od nas sedeo je jedan momak i bio posvećen svom radu na laptopu.

Mi smo raspredali o putovanjima, o tome da li je bolji Booking ili Airbnb i šta se kome pokazalo bolje. Iznosili smo prednosti i mane, razmenjivali neka iskustva i cake koje su dobre na kom sajtu. Pretragu na naš sajt smo par dana pre toga implementirali, ali još nismo stigli da testiramo deo koji pretražuje smeštaj. U priču nam se umešala i Agoda i još neki sajtovi za pronalaženje smeštaja, a onda se umešao i lik sa laptopom. Petar beše.

“Izvinite što se mešam, ja sam Petar, moram da podelim jedan sajt sa vama jer čujem o čemu pričate. Nemoguće je i ne čuti, jer je prazan kafić.” Nije bilo nikog osim nas, a i mi smo se malo uživeli u priču. “Nedavno sam zapratio jedan sajt za putovanja i oni su pre neki dan ubacili pretragu za letove i smeštaj. Letove nisam tražio, jer putujem uglavnom kolima, ali sam pretragu smeštaja baš izučio, jer to je nešto što mi stalno treba i super radi. Vrši poređenje cena sa više sajtova i daje najpovoljniju cenu. Često budu i neki, za mene, do tada no nejm sajtovi preko kojih se vrši rezervacija smeštaja.” Mi smo zadivljeno slušali. “Taj sajt na kome sam našao tu dobru pretragu smeštaja je…”. A onda je izgovorio ime našeg sajta. Bili smo iznenađeni, jer smo tek trebali da uradimo testiranje pretrage, a već smo upoznali nekog ko je to istražio. “…dvaranca.com i već sam rezervisao smeštaj za moje sledeće putovanje.” Objasnili mu da je to naš sajt, pozvali smo ga da sedne sa nama i popije kafu i, na međusobno oduševljenje, nastavili razgovor.

Još jednom smo na pijaci čuli jednu ženu kako prodavačici preporučuje naš sajt. Bilo je još nekih priča od prijatelja i prijatelja prijatelja, ali gore pomenuta je bila najupečatljivija. Ostale možete naći na našoj fb stranici i po ostalim društvenim mrežama.

Na kraju krajeva, zašto baš vaša pretraga avio karata i smeštaja?

Zašto koristiš određeni brend, određeni proizvod, određenu uslugu? Ima više razloga, neki su jeftini, neki kvalitetniji, neki baš odgovaraju tebi. Neki ti sve to nisu isticali. Tako je i sa našom pretragom. Nećemo ni mi isticati da je najpovoljnija, naj ovo, naj ono, jer to svi ionako govore. Testirajte je.

Dovoljno je da unesete odakle dokle letite ili grad u koji idete, kao i datume kada putujete, što je samo 3-4 koraka koje te dele od rezultata. Pretraga upoređuje cene sa svih pretraživača i sajtova koji se bave rezervacijom smeštaja i daje one najpovoljnije. Ako je neki smeštaj jeftiniji na Agodi nego na Hostelworld pokazaće taj rezultat. To sve možete dodatno sortitati i filtrirati pa čak i otkačiti opciju da vam izbaci samo smeštaj koji je na popustu.


NAPOMENA: Ako vas priliko klika na “pretraži” naša pretraga redirektuje na booking.com (preko te pretrage otvori booking, ne u novom tabu) potrebno je da uradite sledeće korake u podešavanjima google chroma. Pola minuta posla.

1. Korak odete na settings. Tri tačkice u desnom gornjem uglu chroma, pa onda opcija “Settings”. Nakon toga kad skrolate doći ćete do opcije “Advanced”, kliknite na nju.

2. Korak je da odete na “Site settings”.

3. Korak je opcija “Pop-ups and redirects” i kada tu uđete potrebno je da štiklirate opciju “Allowed”. Ako je opcija Blocked uključena pretraga neće davati rezultate i taj booking.com će otvarati kao jedino rešenje. To je nešto što se nadamo da će uskoro biti rešeno, ali do sada je tako.

Nakon što ste to uradili sve odete opet na http://flights.dvaranca.com/ i nastavite sa pretragom, a mi se izvinjavamo što ste se iscimali.


To je kada je u pitanju pretraga smeštaja, a pretraga avio karata izbaci sve avio kompanije (low cost i redovne) koje tog datuma idu na tu destinaciju i sa leve strane ih možete filtrirati po ceni. Ako se ne prikaže rezultat moguće je da nema letova na toj relaciji za te datume, pa pogledajte klikom na “prikaži kalendar” da li ima za druge datume.

Takođe, korišćenjem ove pretrage daješ nam potvrdu da ono što radimo od septembra 2017. ima smisla. Tada smo pokrenuli ovaj sajt sa idejom da svakodnevno izbacujemo informacije za jeftine avio karte, aranžmane i predloge putovanja. Kada je poseta porasla, zamolili ste nas da ubacimo pretragu kako biste samostalno mogli da tražite letove i smeštaj, kada se desi da mi ništa ne objavimo ili kada ono što objavimo nije nešto što vam odgovara.

Napravili smo i pretragu, prvo smeštaja (ubacivanjem booking.com dodatka), a onda ovu objedinjenu za letove i smeštaj.

Podeli dobre informacije, na koje naiđeš, sa drugima na društvenim mrežama i piši nam svoja iskustva sa našom pretragom. To je ono što nam znači kako bismo unapredili sve ovo i kako bi što veći broj ljudi video da putovanja nisu ništa nedostižno i skupo.